boos !!!!!

Ligt je fret lekker te soezen en wil je dat aan de hele wereld kwijt? Op dit forum kan je mail niet gek genoeg zijn. Stuur je frettenkuren de wijde wereld in en laat iedereen meegenieten van een gezonde dosis frettengekte ...
barny
Berichten: 0
Lid geworden op: do aug 15, 2013 7:17 am

boos !!!!!

Berichtdoor barny » wo aug 21, 2013 5:29 pm

hoe beter ik mijn fretjes leer kennen , hoe bozer ik wordt op de zaak die ze mij verkocht !!! ze stonken echt om te beginnen , nu ruiken ze gewoon naar puppy :) het hok dat ze me wouden aansmeren van maar 39€ was een konijnenhok en zou echt wel véél te krap zijn geweest !! ik koos voor het chinchilla hok met fret-atributen in .. voor 100€ meer .. nu weet en zie ik dus ook dat zelfs dit hok nog niet geschikt is voor mijn lieverdjes . veel dank aan mijn liefste omdat hij nu een groot echt (buiten) huis met tuintje eraan aan het bouwen is voor hen en in degelijke en duurzame materialen , zoals betonhout omdat deze soort zeker geen water opneemt . intussen spelen de fretjes veel buiten , onder toezicht , wat zeker nodig is met fredje de ontsnappingskampioen :rol: als het regent of kouder wordt gaan we de gang fret veilig maken voor hun speeluurtjes met ons :)
ik heb jammer genoeg geen plaats voor een echte fretten kamer of groot hok in huis .. :s
toch denk , hoop ik om mijn fredjes op deze manier ook heel gelukkig te maken ...

sah
Berichten: 0
Lid geworden op: wo mar 26, 2008 4:55 pm
Locatie: Gent

Re: boos !!!!!

Berichtdoor sah » wo aug 21, 2013 7:12 pm

Hoi, ik snap wel dat je je nu zo voelt, maar waarschijnlijk is er niet meer erg veel aan te doen, ik denk immers niet dat jij je diertjes nog wil teruggeven aan de winkel om je geld terug te vragen? (je hebt je immers al aan hen gehecht :-) )
In het beste geval wist de verkoper niet beter (ik erger me er altijd aan als fretten en frettenspulletjes in winkels bij knaagdieren staan, mr dat is vaak zo) en anders wou de verkoper er gewoon centjes mee verdienen.
Dan kan je inderdaad beter je energie gebruiken om zo goed mogelijk nu voor hen te zorgen en zaken uit te zoeken. Ben je eigenlijk al eens langs geweest bij iemand die al langer fretten heeft? Of is zo iemand bij jou langs geweest? Vaak kunnen enkele praktische tips het zoveel makkelijker maken :-)
Van mij mag je best wel je fretten buiten houden, mr zou je ook niet een kleine kooi voor als het in de winter vriest voor in huis nemen? (er staan zulke kooien voor weinig geld te koop op de site) Ik heb heel lang met 2 of 3 fretten in een studio gewoond, ok dat is niet ideaal, mr het kan wel. Hun kooi was een Furret XL (is ongeveer 1m3) en ik moest wel alles fret-veilig maken voor als ze rondlopen. Waar ik me met een buitenkooi het meest ongerust over zou maken is dat ze er toch echt niet uit kunnen. Een fret die 'op wandel' gaat vindt zijn weg niet meer terug. En ze kunnen echt door n klein gaatje of spleetje...
Mr daarmee wil ik niet zeggen dat het niet kan, enkel dat ik me ongerust zou maken.

sd reptiles
Berichten: 0
Lid geworden op: wo aug 01, 2012 8:05 pm

Re: boos !!!!!

Berichtdoor sd reptiles » wo aug 21, 2013 9:31 pm

Je kan ze gerust buiten houden.
Mijn 3 kerels doen het super buiten.
Hok staat altijd in volle schaduw want met veel zon hebben ze het niet zo en ze hebben een geisoleerd nachthok.
In de winter prop ik dat vol met dekens en dan is het daar lekker warm in ;)

sah
Berichten: 0
Lid geworden op: wo mar 26, 2008 4:55 pm
Locatie: Gent

Re: boos !!!!!

Berichtdoor sah » wo aug 21, 2013 9:36 pm

Ik wil me in geen ruzie mengen, maar als het vriest moeten de fretten nog steeds vloeibaar water hebben. Als ze dat hebben en zich lekker warm kunnen wegsteken is het volgens mij wel ok, mr dat denk ik is echt wel een voorwaarde.

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: boos !!!!!

Berichtdoor Margiet » do aug 22, 2013 1:41 am

Je kan ze gerust buiten houden.
Mijn 3 kerels doen het super buiten.
Hok staat altijd in volle schaduw want met veel zon hebben ze het niet zo en ze hebben een geisoleerd nachthok.
In de winter prop ik dat vol met dekens en dan is het daar lekker warm in ;)
Ik ben zo supervoorzichtig niet met mijn woorden en "Barny" heeft dat al ondervonden ... ;) Ik kreeg dan ondertussen ook al een uitgebreid, persoonlijk antwoord wat me iets of wat gerust stelde maar sd reptiles, sorry hoor, maar in de 7,5 jaar dat ik hier ben, en de 6 jaar dat ik fretten opvang en laat adopteren heb ik 1 (ja één) iemand gezien die zijn fretten jaren buiten gehouden heeft en dat ook gedaan heeft zoals het hoorde. Van al de andere krijg je vervolgens wel een verhaal van "ze zijn ontsnapt" of "ze zijn verbrand" of "ze lagen dood in de kooi" of "ze zijn blijven hangen en gestikt" en zo kan ik écht nog wel even doorgaan. En als ik jouw woorden herlees zie ik één ding staan : hun huisvesting en niks anders. Dat is echt het grote probleem niet, hoor, wat mij betreft ...

Je kan alles buiten houden, houden zeg ik dan wel, of het daarom is zoals het hoort, laat ik niet eens in 't midden daar zeg ik volmondig nee op als je niet minstens 2x daags met je fretten bezig bent, als je niet zelf in weer en wind elke dag meerdere keren gaat controleren, als je de kooi niet ook minstens wekelijks verfrist (al stoort de geur jou niet) en als je niet, na een tijdje ervaring, elke verandering in je fret of in je frets gedragingen kan opmerken. Je mag me eens uitleggen hoe jij dat wel zou kunnen zien als ze in dat buitenhok zitten of sta jij daar menig uur per dag te kijken naar hoe en wat, of ze onderling stress hebben, of ze tekenen vertonen van zich niet goed voelen of last hebben van de temperatuur enz ... Als je dat allemaal doet, oké, dan hoor je me niet meer, dan kan het idd maar dan zie ik echt niet in waarom je het jezelf zo moeilijk maakt met hen buiten te zetten ...

En ja, er zijn voordelen aan buiten zitten : ze krijgen in de winter een veel mooiere vacht en leven mee met het natuurlijk licht. Volledig akkoord als ze voor de rest ook samen met de mens kunnen leven, daar blijf ik bij. Het betreft hier geen dier dat uit de natuur zo naar een kooi buiten kan gewennen, het gaat hier over een gedomesticeerd dier, ondertussen na generaties vaak zeer geschikt als vriendje in huis. Steek je ze buiten, kan je daar volgens mij nooit de band mee krijgen zoals wanneer ze in je huiskamer leven en van 's ochtends tot 's avonds deel uitmaken van jou en je familie. Even tam en gesocialiseerd krijg je ze ook zelden, ze kennen immers de helft niet van de dingen die in huis gebeuren noch de andere levende wezens (kinderen, ouders, grootouders, buren, andere huisdieren) noch alle vreemde geluiden van binnen (bv televisie, stofzuiger, haardroger) enz ... Alleen een fret die dag in dag uit in "huis" leeft met alles wat daarin voor kan komen, kan volgens mij zo'n band krijgen met zijn baasje(s). Wat niet wil zeggen dat het niet kàn, hé, je kan als baas kiezen voor "buiten wonen" maar "binnen (veel) spelen" maar zoals ik al zei : ééntje heb ik meegemaakt in heel mijn DFA-carrière, dat is verdomd weinig volgens mij!!
Afbeelding

barny
Berichten: 0
Lid geworden op: do aug 15, 2013 7:17 am

Re: boos !!!!!

Berichtdoor barny » do aug 22, 2013 6:37 am

oei ik krijg hier redelijke preken over fretjes buiten houden .. niemand gelezen dat ik de gang fret vriendelijk aan het maken ben ?? de kooi hou ik natuurlijk , als het echt vriest komen de fretjes binnen slapen. en ja mijn jongens zullen dagelijks binnen komen om te spelen !! en ja ik ga meerdere malen buiten gaan om ze te checken door weer en wind , ik doe het al jaren voor mijn 2 kippen , die trouwens komen om te knuffelen van als ze me zien , ja zelfs een kip heeft dagelijks zijn dosis aaitjes nodig !!
ik heb 3 honden, 2 katten ( allen uit een asiel ) en een halsbandparkiet ( die ik leerde praten en die op tijd vrij kan rondstappen ) en allen krijgen de nodige liefde en zorgen en aandacht. ik weet , ik ben een zeldzaam ras , maar sommige mensen leven nog echt voor hun dieren !!

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: boos !!!!!

Berichtdoor Margiet » do aug 22, 2013 11:11 am

Ik ben zo supervoorzichtig niet met mijn woorden en "Barny" heeft dat al ondervonden ... ;) Ik kreeg dan ondertussen ook al een uitgebreid, persoonlijk antwoord wat me iets of wat gerust stelde
Mijn antwoord hierboven ging vooraf door enkele woorden, hé Barny?? ;)

Zeldzaam ras?? Leven voor dieren?? Vraag me af met wat dat wij (en heel wat vrienden hier) dan bezig zijn, hoor, zo zeldzaam ben je op ons forum gelukkig niet, al zijn er altijd wel mensen tussen waarbij je veel vraagtekens hebt ... xp
Afbeelding

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: boos !!!!!

Berichtdoor jeanine » do aug 22, 2013 5:45 pm

Goed dat je als nieuw forumbezoeker ook eens je mening laat weten. :domhoog: Als je jaar in jaar uit steeds dezelfde opmerkingen moet maken over de verkoop in winkels komt het goed uit om dit bevestigd te zien. Meestal kennen ze er te weinig tot niets van af om je goed te bedienen, laat staan de medische nazorg te geven.
Over het binnen en buiten houden is er heel dikwijls discussie. Alles heeft zijn voor en nadelen. Als ik het mij goed herinner komen de fretjes van sd Reptiles in de winter in de veranda als het te koud voor ze wordt. :s Waar heel goed moet opgelet worden is het verschil in temperatuur als je fretten van buiten naar binnen haalt. Als het buiten vriest en je steekt ze in een goed verwarmde plaats kan dat een te grote schok zijn, ze moeten daarna trouwens terug in de kou. Een niet al te groot verschil is best haalbaar.
enkele vb.
http://www.defrettenark.be/forum/viewto ... hilit=lamp
http://www.defrettenark.be/forum/viewto ... en#p125794
http://www.defrettenark.be/forum/viewto ... a&start=25
http://www.defrettenark.be/forum/viewto ... en#p125784
http://www.defrettenark.be/forum/viewto ... 61#p104461
Afbeelding

sah
Berichten: 0
Lid geworden op: wo mar 26, 2008 4:55 pm
Locatie: Gent

Re: boos !!!!!

Berichtdoor sah » do aug 22, 2013 7:33 pm

Oei, als je mn berichtje nog eens leest, dat was ook over andere zaken (die winkel enzo). heb je mn PM ook gekregen? Ik wil enkel helpen hoor!
Dat was niet als een preek bedoeld, ik geloof dat het baasje waar Margiet het over heeft dat ongeveer ook zo deed (oftewel ken ik nog een ander baasje waar dat ook goed bij ging), ze moest de fretjes buiten houden van haar ouders, maar als het slecht weer was mocht ze er wel mee binnen spelen. Ik vind het wel een goed idee dat je die andere kooi bijhoud voor als het echt heel koud is. :D :D

barny
Berichten: 0
Lid geworden op: do aug 15, 2013 7:17 am

Re: boos !!!!!

Berichtdoor barny » vr aug 23, 2013 6:46 am

:D ik bracht geloof ik wat leven in de brouwerij :rol: ok jongens , ik wil enkel zeggen dat ik al echt aan mijn fredjes gehecht ben en ze niet gewoon ga verbannen naar buiten .. ik begrijp ook wel jullie bezorgdheid . nu , iedereen kan op zijn 2 oren slapen fred en barny worden met de beste zorgen omringd :)
aan Jeanine : bedankt voor de tip van warm naar koud ... daar had ik niet bij stil gestaan !! ik had wel al gedacht aan warmwaterpullen ( zoals je voor babys hebt ) in hun slaaphokje te steken deze winter .. vergeef me als ik naief klink :oops:

de bouw van het frame is begonnen :D het zal wel wat duren voor het hok af is , mijn schat gaat ook werken en daarbij is hij heel precies in wat hij doet , tof maar vraagt natuurlijk meer tijd ..

ik zal jullie bij tijd wel bombarderen met vragen over de "inrichting" , slaaphokken , boorden , hangmatten enz ...

thanx jullie allemaal

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: boos !!!!!

Berichtdoor jeanine » vr aug 23, 2013 7:42 am

Over dit heb ik al goede dingen gelezen.http://www.zooplus.nl/shop/honden/verzo ... sens/60143 Ik heb het zelf aangekocht om deze winter bij ons zieke fretje te leggen. Het is op de frettenkamer niet zo koud als buiten, maar voor een fretje met weinig vacht toch te fris. Zo een baby kruik durf ik niet te gebruiken. Alles wat ook maar naar rubber ruikt krijgt tandjes te verwerken. ;)
Voor de winter hebben fretten een vetlaagje opgespaard door meer te slapen en te eten. Zo zijn ze beter beschermd tegen de koude, dit is zelfs bij binnen fretten te merken. Hun vacht past zich na de rui ook aan. Daar er volop aan hun verblijf gewerkt wordt is het best mogelijk om zeer goed te isoleren. Een niet te groot nachthok kunnen ze met de lichaamstemperatuur en voldoende warme dekentjes beter warm houden. Persoonlijk zou ik het nachthok klein en met dubbele wanden maken met goed isolatie materiaal er tussen. Zoals in één van de linken ook staat opletten met hangmatten en nageltjes die er kunnen inhaken. Het fretje wordt vrij weerloos zo en komt om van de koude. :(
Afbeelding

Gebruikersavatar
kysimoza
Donateur
Donateur
Berichten: 0
Lid geworden op: ma apr 11, 2011 7:22 pm

Re: boos !!!!!

Berichtdoor kysimoza » ma aug 26, 2013 6:14 pm

Mijn fretten hebben 2 winters buiten gezeten...
Wel afgeschermd en hoop dekens... 5x per dag werd hun warer na gekeken en ververst...
Uiteindelijk moet ik ze terug binnen zetten wegens ze bij hun vachtwissel als ze buiten blijven, zo fel verwisselen dat mijn
Dochter een allergische reavtie kreeg dus vanaf dat het terug onder de 10 graden komt komen ze terug binnen....
Dan staan ze in de garage

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: boos !!!!!

Berichtdoor jeanine » ma aug 26, 2013 8:09 pm

Toch goed dat je nog een oplossing voor het probleem kon vinden :domhoog:
Afbeelding


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 28 gasten