Pagina 1 van 2

Eéntje bij of niet?

Geplaatst: vr jul 15, 2011 8:30 pm
door Buddy
Na het overlijden van zowel Puto als Muisje zit ik nu met het dilemma of ik bij Peanut een nieuw fretje zou brengen.
Peanut is een heel speelse fret en ik ben een beetje bang dat ze zich gaat vervelen zo gans alleen. Ik speel wel met haar maar da's toch niet hetzelfde he. Langs de andere kant ben ik heel bang om problemen te krijgen door stress enzo. Heb het met Muisje gehad toen ik Peanut erbij nam, heel veel miserie met hb en diarree die uiteindelijk blijvend was. Ze hebben ook nooit samen gekunnen. Twee aparte speeluurtjes voor maar twee fretten zie ik echt niet zitten dus ze zouden zeker overweg moeten kunnen met elkaar.
Ik wil absoluut opnieuw een opvangfretje maar twijfel dus. Het heeft voor-en nadelen.
Zou ik Peanut alleen gelukkig kunnen houden? Ik heb nog nooit één fretje gehad, altijd twee en drie. Ik zou het anders wat afwachten en zien hoe ze het doet alleen, maar langs de andere kant gaat het dan misschien moeilijker worden om er op termijn ééntje bij te zetten?

An misschien kan jij mij helpen? Jij kent Peanutje ook he van in de opvang?

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: vr jul 15, 2011 8:57 pm
door jeanine
Het is nog vrij onlangs dat je 2 fretjes verloren bent. Mijn Tootsie heeft om gezondheidsreden en moeilijk tot niet te koppelen bijna 2 jaar of langer alleen geleefd. Hij had daar weinig last van, maar ik werd er wel moe van om fret te spelen. Als Peanut een gemakkelijk fretje met anderen is kan je het overwegen. ;)

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 16, 2011 4:04 pm
door ufo
ik zou zeker voor peanut een vriendje geven , als je een opvanger neemt kan je best naar een fretje van haar leeftijd zien
ik heb nu niet zo direct een idee wat er in onze opvang zit momenteel maar ik denk keuze genoeg
neem peanut mee op de moment dat je gaa kijken en laat haar kiezen , je ziet het redelijk snel of klikt of niet
toen je peanut bijnam heb je dat niet gedaan en dan is het altijd wat afwachten he of ze overeen komen

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 12:07 am
door Buddy
Zou ik bij Peanut best een rammetje zetten of kan het zijn dat het even goed met een moertje klikt? Bij mijn konijnen gaat ram voedster zowiezo beter, weet niet of dat bij fretjes ook het geval is...

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 12:55 am
door Margiet
Zover ik Peanut gekend heb, is het een fretsel met een hoop pit en een behoorlijk karakter. Zet je daar een volwassen ram bij, kan het zijn dat zij hem makkelijk domineren kan óf dat de ram in kwestie in één keer duidelijk maakt dat ze wel "baas" mag denken te zijn, maar dat hij zich toch niet laat doen. Zet je er eventueel een ram-pup bij, gaat zij sowieso de baas zijn, ze is de oudste ook en een pup heeft te luisteren, waar ik alleen maar mee akkoord kan gaan!! :p

Zet je er een moertje bij, heb je kans dat het of eenzelfde soort hittepetitje is, wat op oneindig geruzie kan uitdraaien of weer héél goed kan gaan. Als dat moertje een bezig bijtje is maar bereid is te aanvaarden dat zij bij Peanut intrekt en niet andersom, zie ik daar ook wel een mogelijkheid op slagen. Bij moertjes gaat het meestal redelijk snel héél goed ofwel blijven ze gewoon aartsvijanden van mekaar!! Vrouwen, hé!! ;)

Kom anders gerust eens langs om te kijken hoe Peanut reageert op de andere fretsels en/of op de kleinsten, het verplicht je tot niks, hé!! ;) Ze heeft in elk geval keuze hier!! :p

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 7:14 am
door jeanine
Toen Thirza hier bijkwam is ze goed aanvaard door Milo en Freebee. De kleine uk heeft wel te luisteren naar de anderen, al veegt ze daar de pootjes aan. Ik zie dat Milo en Freebee steeds de overhand halen tijdens het spel en ons Thirza legt zich gewillig roerloos tot men haar lost. Dan springt en danst ze tot de anderen weer in de "aanval" gaan en verder spelen.Een plezier om ze zo bezig te zien. :D

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 9:15 am
door Buddy
@ Margiet: misschien moet ik inderdaad gewoon eens langskomen en zien wat ze doet. Peanut is inderdaad een heel pittig ding. Met Puto was er nooit een probleem maar die kon met alles en iedereen overweg.

Kunnen jullie zondag ergens?

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 4:08 pm
door Margiet
Rond 15u oké voor jou en voor Miss Peanut ?? ;)

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 5:48 pm
door Buddy
Geen probleem, we gaan ons best doen om te timen :-)

Alvast bedankt!

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 10:55 pm
door Margiet
Moet je niet haasten, ben thuis!! ;-)

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 11:01 pm
door Buddy
Juist nog pb gestuurd voor jullie adres :-)

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: za jul 23, 2011 11:17 pm
door Margiet
Geantwoord!! ;)

Enfin, het staat er toch ergens tussen ... :rol:

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: zo jul 24, 2011 8:15 am
door jeanine
Succes met het vinden van een vriendje voor Peanut.

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: zo jul 24, 2011 10:53 am
door weena
heel veel plezier!

we duimen voor jullie!!

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: zo jul 24, 2011 5:34 pm
door Margiet
Peanut is naar huis .... met een klein broertje tegen haar aan, vast in slaap .... :wub: :wub: :wub:

Buddy zal straks wel verslag uitbrengen (ze zijn net vertrekken met z'n allen), maar Peanut koos zelf en besloot dat het een pup van Nouky worden zou!! ;) Dat kleine ding lag al over haar te slapen in de carrier, zo schattig ... :domhoog:

Wel, dames, ik hoop dat de kleine man jullie nog heel veel vreugde brengt!! ;)

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: zo jul 24, 2011 9:56 pm
door Buddy
Pfwew, what a night :-)

Het transport naar huis is heel goed verlopen, ze hebben gans de tijd samen in de hangmat liggen slapen. Ook geen fille gehad, dus een uurtje rijden.
Thuis gekomen ze laten loslopen en de kleine eten gegeven, miljaar, wat een schrokop :shock:

Dan het dilemma, de kleine in de kooi van drie verdiepingen bij Peanut, maar hij kon de trapjes niet doen, òf de kleine alleen in de bench`(grootste maat bench ala duitse herder), òf Peanut samen in de bench met de kleine.

Peanut terug naar de bench, waar ze tot drie weken terug altijd woonde, leek me niet leuk voor haar. Toen Muisje stierf kreeg Peanut het grote hok van drie verdiepingen en ze was er heel blij mee. Haar nu na drie weken terug in de bench zetten gaat ze niet leuk vinden.

De kleine alleen vond ik ook zo zielig, dus dan maar de trapjes bedekt met dekens enzo, zodanig dat hij naar omhoog en beneden kan. Ze zitten nu dus samen in het grote hok.
Peanut heeft hem wel al op zijn plaats moeten zetten want hij laat haar niet met rust en zij wil slapen, ze is doodmoe na vandaag.
Ik denk wel dat ik het niet ga vertrouwen morgen om ze al samen alleen te laten terwijl ik gaan werken ben. Ik heb wel de laten dus ik kan gans de voormiddag zien wat ze doen. En deze nacht ga ik op de zetel slapen, zo hoor ik het als er geknodder is :-)

Ik hoop dat het goed gaat tussen die twee, al zal Peanutje precies wel tijd nodig hebben om te wennen. Of ze vind de kleine te opdringerig en voed hem gewoon op, kan ook zijn. Maar ik wil dan dat ze lief is voor hem maar dat mag ik waarschijnlijk niet verwachten :mrgreen:

Wordt vervolgd...

Bedankt Margiet!!!!!!

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: zo jul 24, 2011 10:12 pm
door a3ke
allez , dan toch ne pup :p

zie maar dat het goed blijft gaan ... zoals je al zelf zei , spelen spelen spelen als de andere fret niet wil kan problemen geven

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: zo jul 24, 2011 10:31 pm
door jeanine
Een groot voordeel is dat ze zelf mochten kiezen. :domhoog: :domhoog:
Dat je een bezorgd baasje bent heb ik ondertussen al door, goed idee van die dekentjes op de trapjes. Ik zou ze de eerste dagen ook niet alleen samen laten tot je zeker bent dat het koek en ei is. Ik kijk al uit naar het vervolg van het verhaal. ;)

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: zo jul 24, 2011 11:02 pm
door Margiet
Wat morgen betreft, tja, ben je er nu tussen moeten komen toen Peanut dat kleintje op zijn plaats zette? Maakte ze gewoon duidelijk dat hij stoppen moest of deed ze hem echt pijn?? Volgens mij had ze echt niks kwaads "in mind" hoor, maar een pup kan verschrikkelijk vervelend doen, blijven doordrammen als het gewoon tijd is om te stoppen en heeft echt niet de gewoonte om snel te luisteren, tenzij hem dat zeer duidelijk gemaakt wordt door de mama of een oudere fret. :roll: Het zijn echt vaak irritante, zeurende en vervelende kinderen hoor, ze hebben iemand boven zich nodig om aangenaam en braaf groot te worden. ;)

Je kan hen mss best apart zetten ja, gewoon om zelf gerust te zijn :) , maar reken er maar op dat hij behoorlijk zagen gaat ondertussen, hij heeft nog nooit alleen gezeten, hé. Ik hoop alleen dat Peanut daar niet gestrest van gaat geraken omdat ze dan niet bij hem kan. :s Allemaal niet zo eenvoudig, hé, misschien gewoon kijken hoe het gaat overdag en dan besluiten te doen wat je zelf denkt dat goed is. Hier had Peanut totaal geen boze reactie, geen dikke staart of niks, als ze hem enkel "op zijn pootjes" geeft als hij te druk is, laat haar dan maar rustig bezig. De kooi is groot genoeg voor haar om te vluchten als ze rust wil, mss vind je wel een manier om hem beneden te houden zodat zij haar rust echt kan opzoeken als het moet. Als ze dat kleine snotje tot nu toe niks gedaan heeft, gaat ze dat morgen ook niet doen, hoor, ze zag er mij echt niet "gevaarlijk" uit voor hem!! :p

Succes daar enneuh ... hou Oma op de hoogte, hé!! :rol:

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: ma jul 25, 2011 12:33 am
door Buddy
De kleine was net heel erg aan het knorren toen Peanut effe naar beneden ging om te plassen. Ze was dan terug boven bij hem maar hij bleef onrustig. Heb geprobeert om hem zijn brokjespap te laten eten maar die wou hij niet. Ik zag wel aan zijn doen dat hij honger had. Dan maar een warm schaaltje waltham en hij at alsof het dagen geleden was :-) Het is precies of hij gaat bij Peanut zeuren om eten, zou dat kunnen?

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: ma jul 25, 2011 5:40 am
door Buddy
Om vijf uur weer een knorrende babyfret, papje gegeven en baby happy :-) Het is zo'n schattig ding. Met Peanut nog geen problemen gehad deze nacht. Ik vraag mij juist af hoe ik dat met zijn papjes ga doen vandaag als ik werken ben, Peanut sloebert ze helemaal op en de kleine eet nog geen brokjes blijkbaar. Ofwel zet ik hartjes voor hem, dat lust ze niet...

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: ma jul 25, 2011 9:51 am
door Margiet
Alléé, weer zo 'n klein ding dat profiteert van de onwetendheid en de ongerustheid van zijn nieuwe "mama"!! :p

Die deugniet kan wel degelijk brokjes eten, hoor, heeft alleen veel liever papjes en vlees!! :rol:

Gek, hé, maar ze hebben het stuk voor stuk geprobeerd bij hun nieuwe baasjes en het is hen telkens gelukt ook!! ;)

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: ma jul 25, 2011 12:35 pm
door LcKe
Haha, Margiet heeft gelijk, heb zelf ook 2 pupjes van bij haar en hier zijn ze er ook in geslaagd mij te doen geloven dat ze geen brokjes lusten, dus hier ook papjes of hartjes gegeven als ze begonnen te zagen of lastig doen.
De eerste week was ik thuis en gaf ik hen dus 3 keer per dag een papje. Na die eerste week moest ik terug gaan werken (shiften van 12u) en kregen ze enkel 's morgens en ' savonds pap of hartjes, de week erop enkel 's avonds en de dagen dat ik thuis was nog wel iets extra, de week nadien gaf ik ze niets extra meer. Dat proces van overschakelen is niet zo gemakkelijk aangezien ze wel gaan blijven zagen en lastig doen in het begin omdat ze geen pap meer krijgen. Je moet dan echt doorzetten en uiteindelijk begonnen ze dan toch met lange tanden brokjes te eten, nu zijn ze ongeveer 3,5 maanden en vreten ze brokjes.

Veel succes met je pupje :)

Oja btw:

:ttiwwp:

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: ma jul 25, 2011 5:07 pm
door jeanine
Oma kent haar pagaddertjes :rol:

Re: Eéntje bij of niet?

Geplaatst: ma jul 25, 2011 8:11 pm
door a3ke
Grappa heeft dan toch wel ergen tegenslag gehad om van dag 2 hier op de brok moeten hebben gegaan zijn :p