Wat eten we? Met foto’s
Re: Wat eten we? Met foto’s
Of men herkent het beter door aangepast onderzoek of er zijn inderdaad veel meer mensen en dieren met een allergie. Cijfers bewijzen dat bij de mensen er meer en meer zijn die daar mee te kampen hebben. Ook bij de da hoor je deze klacht meer en meer. Milo is hier bij mij zo eentje, granen probleem. Veel komt volgens mij door geknoei met voedingsmiddelen en ons milieu.
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Re: Wat eten we? Met foto’s
Er komen inderdaad meer en meer mensen en dieren(?) met een allergie voor nu hedendaags... Een zekere boosdoener is de lucht verontreiniging voor astma alsook het minder buiten komen van de kinderen, chauffage overal en slechte verluchting kamers en beddengoed.of er zijn inderdaad veel meer mensen en dieren met een allergie. Cijfers bewijzen dat bij de mensen er meer en meer zijn die daar mee te kampen hebben.
Dito voor allergie... hier zou en dit volgens de professoren en onderzoek mensen aan de overvloedige hygiëne, kuisen, wassen v.d. klederen, geurtjes, zeepje voor diten dit en reiniger voor dat en dit... en noem maar op liggen... De resistentie van de mens en dier(?) word hierdoor zwaar aangetast! No fighting back anymore
Maar we waren over honing bezig he
Ik begrijp je vraag niet goed? De vraag is toch “is honing beter als suiker“ he? Of?
Ik denk sowieso dat honing beter is
Re: Wat eten we? Met foto’s
Neen, mijn vraag is wat het verschil in het soort van zoetigheid is. Suiker is slecht zegt men door uitputting op langere termijn van de aalvleesklier om het simpel te brengen. Maar wat dan met het gebruik van honing Is toch ook een soort van zoetstof, daar knelt mijn schoentje.
Ben dus even gaan zoeken en vond dit al.
http://www.suikerinfo.nl/nl/faq/faq.php?id=198
Ben dus even gaan zoeken en vond dit al.
http://www.suikerinfo.nl/nl/faq/faq.php?id=198
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Re: Wat eten we? Met foto’s
Ik denk dat je zojuist het antwoord zelf al gepost hebt “38% fructose, 31 % glucose“Neen, mijn vraag is wat het verschil in het soort van zoetigheid is. Suiker is slecht zegt men door uitputting op langere termijn van de aalvleesklier om het simpel te brengen. Maar wat dan met het gebruik van honing Is toch ook een soort van zoetstof, daar knelt mijn schoentje.
Ben dus even gaan zoeken en vond dit al.
http://www.suikerinfo.nl/nl/faq/faq.php?id=198
Honing word beter en veel vlugger opgenomen in het lichaam... en zo ook veel vlugger verbrand!
Maar als we weten en dit is al eerder gepost door mij... “Laten we suiker eens anders lezen ‘koolhydraat‘ Sommige DA‘s geven die zakjes waltham of zoiets niet meer aan fretten bij van alles en nog wat!!
‘koolhydraat‘ Lees nu de samenstelling van uw voeder“
En als we het goed lezen... zou bijna of meer dan 40 a 60 % SUIKER zijn dit naargelang de kwaliteit voeder.
Dus de vraag “honing is dit beter“ valt in het niets bij al koolhydraten he?
Re: Wat eten we? Met foto’s
Juist Raven, te veel suikers in verschillende vormen in de voeding. Maar waarom in het recept dan honing (suiker) aan gezonder voer toevoegen? Dat snap ik dus niet goed van hem
Ben eens wat verder gaan zoeken naar honing. Voor de mens zijn de goede stoffen toch wel verwaarloosbaar bij de hoeveelheid die we verbruiken.
Ben eens wat verder gaan zoeken naar honing. Voor de mens zijn de goede stoffen toch wel verwaarloosbaar bij de hoeveelheid die we verbruiken.
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Re: Wat eten we? Met foto’s
Probeer deze link eens! Engelstalig.
Honey
En ik denk dat je honig en suiker te veel op een lijn zet!
Honing en druivensuiker = OK! Maar suiker gewoon?
Honey
En ik denk dat je honig en suiker te veel op een lijn zet!
Honing en druivensuiker = OK! Maar suiker gewoon?
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Re: Wat eten we? Met foto’s
Of —>
Quote”
If you make Bob's Chicken Gravy correctly, you have about (in wet weight
proportions) 49% protein, 29% fat, 19% bone and fiber, and 3% other stuff
which would include about 1% sugar. The honey is added to simulate sugars
found in the bowels of consumed prey. IF sugar is nasty and you are afraid
of adding honey to the gravy because you fear problems in sick ferrets, WHY
feed kibble at all? Kibble MUST be at least 50% carbohydrates, or it will
not cook into a biscuit. That means, kibble is at least 50% sugar.
It doen't take a genius to map out the increase in disease in certain
digestion-related organs. The ECE virus probably exploits an intestinal
environment vastly different from that of a wild carnivore. Intestinal
bacteria also have a new environment filled with partially digested
carbohydrates; hardly found in a wild carnivore. Why the recent increase
in pancreatic disorders? Is it a function of older ferrets, or diet?
Those are the questions that pet food manufacturers need to answer. Until
then, try out a few natural foods and cut down the amount of kibble and see
if it makes a difference in energy levels and disease. It certainly can't
hurt and may make the world of difference.“
Unquote Bob Church.
Quote”
If you make Bob's Chicken Gravy correctly, you have about (in wet weight
proportions) 49% protein, 29% fat, 19% bone and fiber, and 3% other stuff
which would include about 1% sugar. The honey is added to simulate sugars
found in the bowels of consumed prey. IF sugar is nasty and you are afraid
of adding honey to the gravy because you fear problems in sick ferrets, WHY
feed kibble at all? Kibble MUST be at least 50% carbohydrates, or it will
not cook into a biscuit. That means, kibble is at least 50% sugar.
It doen't take a genius to map out the increase in disease in certain
digestion-related organs. The ECE virus probably exploits an intestinal
environment vastly different from that of a wild carnivore. Intestinal
bacteria also have a new environment filled with partially digested
carbohydrates; hardly found in a wild carnivore. Why the recent increase
in pancreatic disorders? Is it a function of older ferrets, or diet?
Those are the questions that pet food manufacturers need to answer. Until
then, try out a few natural foods and cut down the amount of kibble and see
if it makes a difference in energy levels and disease. It certainly can't
hurt and may make the world of difference.“
Unquote Bob Church.
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Re: Wat eten we? Met foto’s
En
Quote”
Q:"The honey and nutrical worry me. Is it too much sugar?"
A: I don't think so, especially when compared to the sugars metabolized
from the starches in an equivelent amount of kibble. This recipe will make
a gallon of stuff, depending on how wet you make it. Four tablespoons of
honey is small, and even adding in the nutrical carbohydrates, the amount
is a tiny percentage of the total food volume. If you are worried about
sugars, be worried about the approximately 50% starch carbohydrates
included in each mouthful of kibble. THATS a lot of sugar, even if it is
metabolized more slowly than the glucose in honey.
Look at it this way. Assume a ferret can metabolize 100% of the food it
swallows. It can't, but for this argument, lets assume it to be true.
Also, lets assume the tube of nutrical, honey, kibble and oatmeal brought
the total up to 2 cups of pure sugar (it would be far, far less). The
ratio of non-carbohydrates to carbohydrates would be about 8 pints (1
gallon) to 1 pint (2 cups), or 8:1. The actual ratio would be much less
than 8:1, but less assume this worst-case example for the argument.
Kibbles are approximately 50% to 70% carbohydrates, required to form the
hard, shaped biscuit. Assuming the lowest range, 50%, that would make the
non-carbohydrate to carbohydrate ratio 50% to 50%, or 1:1. Now, assuming
only 25% of the kibble carbohydrates turn to sugar, and 100% of the Chicken
Gravy sugars are utilized, the ratio would still be 4:1 for the kibble and
8:1 for the Chicken Gravy. Remembering that carbohydrates are nothing more
than long strings of sugar, which food has more sugar? At the very worst,
Chicken Gravy has half the sugar of kibble. In reality, and not this
kibble-biased argument, Chicken Gravy would have much less than a tenth
of the sugar of kibble, and since I suggest removing the kibble once the
ferret accepts the new food, the amount of sugar would even be less. Now,
see why I say the honey in Chicken Gravy is inconsequental?
One person argued the sudden jolt of honey-based sugar would be worse than
the slow release of kibble-based sugar, but I ask how 4 tablespoons of
sugar in a gallon of gravy constitutes a "jolt?" They aren't eating 4
tablespoons of honey in each serving. The honey is *VERY* diluted, and in
reality is less than the 5% glucose given in IV fluids. That is glucose
sugar directly injected into veins. Is that a jolt, and if so, why do vets
use 5% Dextrose solutions? (Some do use Ringer's or plain saline with
insulinomic ferrets) But, if you aren't swayed by the simple-sugar facts
and are still worried, you can cut the amount of honey in half or so, but
I suggest not changing the amount of nutrical, which is included for fatty
acids and vitamins. You don't want to change that, and nutrical and
ferretone/linatone are the cheapest, fastest and most complete way to add
them without buying a scale and doing lots of nasty math.
Unquote Bob Church.
En al enig lichtpunt in de duisternis?
Quote”
Q:"The honey and nutrical worry me. Is it too much sugar?"
A: I don't think so, especially when compared to the sugars metabolized
from the starches in an equivelent amount of kibble. This recipe will make
a gallon of stuff, depending on how wet you make it. Four tablespoons of
honey is small, and even adding in the nutrical carbohydrates, the amount
is a tiny percentage of the total food volume. If you are worried about
sugars, be worried about the approximately 50% starch carbohydrates
included in each mouthful of kibble. THATS a lot of sugar, even if it is
metabolized more slowly than the glucose in honey.
Look at it this way. Assume a ferret can metabolize 100% of the food it
swallows. It can't, but for this argument, lets assume it to be true.
Also, lets assume the tube of nutrical, honey, kibble and oatmeal brought
the total up to 2 cups of pure sugar (it would be far, far less). The
ratio of non-carbohydrates to carbohydrates would be about 8 pints (1
gallon) to 1 pint (2 cups), or 8:1. The actual ratio would be much less
than 8:1, but less assume this worst-case example for the argument.
Kibbles are approximately 50% to 70% carbohydrates, required to form the
hard, shaped biscuit. Assuming the lowest range, 50%, that would make the
non-carbohydrate to carbohydrate ratio 50% to 50%, or 1:1. Now, assuming
only 25% of the kibble carbohydrates turn to sugar, and 100% of the Chicken
Gravy sugars are utilized, the ratio would still be 4:1 for the kibble and
8:1 for the Chicken Gravy. Remembering that carbohydrates are nothing more
than long strings of sugar, which food has more sugar? At the very worst,
Chicken Gravy has half the sugar of kibble. In reality, and not this
kibble-biased argument, Chicken Gravy would have much less than a tenth
of the sugar of kibble, and since I suggest removing the kibble once the
ferret accepts the new food, the amount of sugar would even be less. Now,
see why I say the honey in Chicken Gravy is inconsequental?
One person argued the sudden jolt of honey-based sugar would be worse than
the slow release of kibble-based sugar, but I ask how 4 tablespoons of
sugar in a gallon of gravy constitutes a "jolt?" They aren't eating 4
tablespoons of honey in each serving. The honey is *VERY* diluted, and in
reality is less than the 5% glucose given in IV fluids. That is glucose
sugar directly injected into veins. Is that a jolt, and if so, why do vets
use 5% Dextrose solutions? (Some do use Ringer's or plain saline with
insulinomic ferrets) But, if you aren't swayed by the simple-sugar facts
and are still worried, you can cut the amount of honey in half or so, but
I suggest not changing the amount of nutrical, which is included for fatty
acids and vitamins. You don't want to change that, and nutrical and
ferretone/linatone are the cheapest, fastest and most complete way to add
them without buying a scale and doing lots of nasty math.
Unquote Bob Church.
En al enig lichtpunt in de duisternis?
Re: Wat eten we? Met foto’s
Nederlandse tekst over honing
http://people.zeelandnet.nl/ahdewilde/indexhoning.html
De uitleg doet mij een beetje denken aan het dieet van de bunzing. De bunzing eet in de herfst bessen (lees fructose) om zijn winter vet vlugger aan te maken.
Als ik het hier goed begrepen heb en kort samengevat is de toevoeging van de honing grotendeels om de fret aan het nieuwe voer te wennen. Ook met de bedoeling dat de glucose onmiddellijk in de bloedbaan terecht komt in afwachting dat de andere tragere voedingsstoffen opgenomen worden?
Mijn Engels is nu ook niet van de bovenste plank en ik moet alles meermaals doornemen
http://people.zeelandnet.nl/ahdewilde/indexhoning.html
De uitleg doet mij een beetje denken aan het dieet van de bunzing. De bunzing eet in de herfst bessen (lees fructose) om zijn winter vet vlugger aan te maken.
Als ik het hier goed begrepen heb en kort samengevat is de toevoeging van de honing grotendeels om de fret aan het nieuwe voer te wennen. Ook met de bedoeling dat de glucose onmiddellijk in de bloedbaan terecht komt in afwachting dat de andere tragere voedingsstoffen opgenomen worden?
Mijn Engels is nu ook niet van de bovenste plank en ik moet alles meermaals doornemen
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Re: Wat eten we? Met foto’s
Het is niet zo volledig als de Engelse maar het gaat en het heeft wat geduurd
“Honing en druivensuiker = OK!“
Vervangt de natuurlijke maag inhoud van het gedode dier en geeft een energie boost zonder de continuïteit van de organen te belasten dit t.a.v. de slow burners
zoals ik al aanhaalde:Als ik het hier goed begrepen heb en kort samengevat is de toevoeging van de honing grotendeels om de fret aan het nieuwe voer te wennen. Ook met de bedoeling dat de glucose onmiddellijk in de bloedbaan terecht komt in afwachting dat de andere tragere voedingsstoffen opgenomen worden?
“Honing en druivensuiker = OK!“
Vervangt de natuurlijke maag inhoud van het gedode dier en geeft een energie boost zonder de continuïteit van de organen te belasten dit t.a.v. de slow burners
Re: Wat eten we? Met foto’s
En nu ga ik slapen
De fretten liggen al een uur klaar in de carrier om naar hun bed te kunnen, ze kennen hun uur van slapen gaan beter dan ik
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Re: Wat eten we? Met foto’s
Even terug de foto's updaten
Er blijken zelfs onbekenden personen op te staan…..
Alles!
Kwartel
Kalkoen nekken
Biergist en visolie (zalm)
De mengeling en een goede vleesmolen.
Dus bijna alle bot gaat ermee in
Het extra vet (kippen en kalfs vet)
Kalkoen ruggen, konijnen lever, runds hart en kippen hartjes en nog wat snijlingen...
Het gemalen goedje...
Er blijken zelfs onbekenden personen op te staan…..
Alles!
Kwartel
Kalkoen nekken
Biergist en visolie (zalm)
De mengeling en een goede vleesmolen.
Dus bijna alle bot gaat ermee in
Het extra vet (kippen en kalfs vet)
Kalkoen ruggen, konijnen lever, runds hart en kippen hartjes en nog wat snijlingen...
Het gemalen goedje...
Terug naar “Voeding & voedingsproblemen”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten