Pagina 1 van 1

Deli Nature?

Geplaatst: vr feb 11, 2011 7:19 pm
door alika
Hallo iedereen

Ik ben vandaag eens in een voor mij onbekende dierenwinkel binnengesprongen om te kijken wat ze daar voor fretsels hadden. Op het eerste zicht hadden ze er maar weinig, maar toch heb ik iets zien staan waar ik toch wel even jullie mening over zou willen.
Voeding van Deli Nature (of Nature Deli) voor fretten. Op het eerste zicht lijkt het me niet echt optimale voeding, maar ik zou toch graag even jullie mening hierover willen weten.

Sooo... Shoot :D

Re: Deli Nature?

Geplaatst: za feb 12, 2011 1:37 am
door _K8_
kip, rijst, mais, hele gedroogde eieren, dierlijk vet, haringmeel, gehydroliseerd kippeneiwit, biergist, mineralen, vitaminen, sporenelementen, lecithine

analyse:
ruw eiwit 34%
ruw vet 22%
ruwe celstof 2%
ruw as 7%

additieven per kg:
vit a: 20000 ie
vit d3: 2000 ie
vit e: 120mg
vit c: 20mg


-> niet goed dus, ik zie kip en voor de rest rommel
-> net iets te veel vet volgens mij

Re: Deli Nature?

Geplaatst: za feb 12, 2011 10:14 am
door jeanine
Er zit in elk geval geen tarwe in voor fretjes die dit niet verteren, zo te zien. Het vetgehalte lijkt mij ook niet direct een groot probleem. Suiker?

Re: Deli Nature?

Geplaatst: za feb 12, 2011 4:09 pm
door alika
Ja, mij stoorde vooral de plantaardige elementen die ik op de verpakking zag staan... ma wou toch even polsen naar jullie mening :)

Re: Deli Nature?

Geplaatst: za feb 12, 2011 7:09 pm
door jeanine
Alika, tarwe is niet voor elke fret taboe. ;) In elke voeding vindt je wel graansoorten of aardappel terug, is nodig om brok te maken als bindmiddel. Jammer dat er niet bij staat hoeveel % aan vlees er in zit. Van zo één verpakking gaan ze niet direct iets over houden behalve misschien wat diarree. Ik zou toch voor de meer algemeen als goede brokken gaan. ;)

Re: Deli Nature?

Geplaatst: ma feb 14, 2011 2:27 pm
door alika
Ja bij mij krijgen ze altijd Totaly Ferret. Ma wou gewoon eens weten of dit ook een alternatief zou zijn wanneer ik plots eens zonder eten zou vallen. Deze winkel ligt op weg naar mn werk en daar zou ik dan eventueel snel kunnen stoppen indien nodig :)
Ma voorlopig nog genoeg voorraad hier, dus geen nood aan een alternatief :D