Soort vlees?
Hey, ik vroeg me af welk soort vlees je aan je fretje mag geven als 'tussendoortje'
En je moet het toch koken of geldt dat alleen voor sommige soorten vlees,en kan je bepaalde van die vleessnacks gewoon in de winkel kopen?
Ik ben vegetarisch en dus niet echt de mens die graag vlees aanraakt...
Groetjes
En je moet het toch koken of geldt dat alleen voor sommige soorten vlees,en kan je bepaalde van die vleessnacks gewoon in de winkel kopen?
Ik ben vegetarisch en dus niet echt de mens die graag vlees aanraakt...
Groetjes
waarom?Origineel gepost door Chuckie
En steeds behandeld vlees geven, nooit rauw.
:? (@)
groetjes, veerle
edit: aub Stitch, NOOIT 'behandelde' botjes geven ! Splinters verhit bot kunnen levensgevaarlijk zijn voor je fretjes, omdat de structuur van bot verandert door de verhitting ...
[Gewijzigd door veerle op 2006-07-13 00:20:58]
:P :P allé Maxi dan zijn we toch al met 2 gepluimde kiekens !
Ik was eigenlijk meer geschrokken dan wat anders. Ik wilde BamBam eens lekker knuffelen en ineens ... lap ! Tis nen echte hooligan ook al is hij nog maar 3 maanden jong (en nu al groter dan al mijn andere fretseltjes) :~
Ik was eigenlijk meer geschrokken dan wat anders. Ik wilde BamBam eens lekker knuffelen en ineens ... lap ! Tis nen echte hooligan ook al is hij nog maar 3 maanden jong (en nu al groter dan al mijn andere fretseltjes) :~
Groetjes van Gupke en mokjes van Bubbles, Pebbles, Squid, Ginger, Sidney en BamBam.
Overlaatst hoorde ik van iemand dat we ze rauwe kippehartjes en kippelevertjes zouden mogen geven, dat daar
veel meer ijzer in zit dan in kippewit gekookt.
Wat denken jullie?
veel meer ijzer in zit dan in kippewit gekookt.
Wat denken jullie?
Groetjes van Annick, likjes van Oscar en Marieke, ook van Charlotje vanop de Rainbowbridge.... Charlotje, we zullen je missen.... xxx
Ik heb mijn vorige fretjes vroeger ook altijd kippehartjes gegeven.
Rechtstreeks van de slagerij. (eerst diepgevroren)
Zij kregen dit als hoofdvoeding, en moet zeggen, van bijten was er evenveel sprake als nu, waar ze gewone
fretten-brokjes krijgen.
Een fret is verzot op kip en gevogelte, zolang er geen beendertjes of knooken bij zitten, kan het geen kwaad.
Rechtstreeks van de slagerij. (eerst diepgevroren)
Zij kregen dit als hoofdvoeding, en moet zeggen, van bijten was er evenveel sprake als nu, waar ze gewone
fretten-brokjes krijgen.
Een fret is verzot op kip en gevogelte, zolang er geen beendertjes of knooken bij zitten, kan het geen kwaad.
idd, verhitten (koken) zorgt er voor dat veel voedingsstoffen verloren gaan... en het mooie aan onze kleine carnivoortjes (die in goede conditie en gezond zijn) is dat hun maagsappen erop gemaakt zijn om af te rekenen met schadelijke bacteriën op een manier die wij niet kunnen
groetjes, veerle
(of had je al eens een bunzing gezien met een konijntje op de BBQ ~0 :P )
groetjes, veerle
(of had je al eens een bunzing gezien met een konijntje op de BBQ ~0 :P )
- Margiet
- Moderator / Donateur
- Berichten: 4093
- Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
- Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke
Nu zegt Chuckie hier enkele postjes terug dat je geen rauw vlees mag geven? Nu hoor ik dus van de DA dat als je ze bv kippennekjes geeft, dat net rauw moet zijn, anders versplinteren die botjes dus idd na verhitting, zoals Veerle al zei. Mijn fretten lusten het gewoon niet, vinden het alle 9 (nu met mijn visite erbij dus) even vies, net als ik, dus ik ben allang content!!
Maar om op dat rauw zijn van het vlees weer terug te komen, wordt dat niet vooral vermeden uit schrik voor salmonella?? Een fret kan dat volgens onze DA niet krijgen hoor, ook weer zoals Veerle zei door die maagsappen van hun die afrekenen met bepaalde schadelijke bacteriën. Wat is er nu van waar eigenlijk??
Maar om op dat rauw zijn van het vlees weer terug te komen, wordt dat niet vooral vermeden uit schrik voor salmonella?? Een fret kan dat volgens onze DA niet krijgen hoor, ook weer zoals Veerle zei door die maagsappen van hun die afrekenen met bepaalde schadelijke bacteriën. Wat is er nu van waar eigenlijk??
Zoals ik al eerder zei, haalde ik mijn vlees rechtstreeks bij de groothandel slagerij.
Thuis gekomen, werden deze dan verdeeld in porties en gingen ze de diepvriezer in.
Nadien werden ze ontdooid in de frigo en versneed ik ze in 4 stukjes, maar ze kregen natuurlijk ook niet meer dan dat ze met hun allen samen opkregen.
In het begin is dat natuurlijk wel even zoeken, zoals met alles, maar eens je het weet is dat geen probleem niet meer. Als er dan in het begin nog wat overblijft, het vlees onmiddellijk uit de kooi halen en weggooien.
Maar het is zeker niet slecht voor een fret om ze vlees te geven.
Thuis gekomen, werden deze dan verdeeld in porties en gingen ze de diepvriezer in.
Nadien werden ze ontdooid in de frigo en versneed ik ze in 4 stukjes, maar ze kregen natuurlijk ook niet meer dan dat ze met hun allen samen opkregen.
In het begin is dat natuurlijk wel even zoeken, zoals met alles, maar eens je het weet is dat geen probleem niet meer. Als er dan in het begin nog wat overblijft, het vlees onmiddellijk uit de kooi halen en weggooien.
Maar het is zeker niet slecht voor een fret om ze vlees te geven.
Vlees waar botten inzitten dient STEEDS rauw gegeven te worden. Als de botten gekookt of gebakken worden, worden ze hard en gaan ze splinteren tijdens het eten. Rauwe botten zijn buigzaam en splinteren niet, waardoor je deze met een gerust hart mag geven.
Kipfilet, kalkoenfilet e.d. (vlees zonder botten) kan je wel koken uit angst voor Salmonella.
Stichting De Fret heeft hier ook goede info over op hun website: http://www.fret.nl/fretten/voeding_rauw.htm
Veerle had ook een heel goede website waar heel veel info opstond over BARF.
Kan je deze link hier nog eens plaatsen Veerle, ik ben hem zelf helaas kwijt.
Kipfilet, kalkoenfilet e.d. (vlees zonder botten) kan je wel koken uit angst voor Salmonella.
Stichting De Fret heeft hier ook goede info over op hun website: http://www.fret.nl/fretten/voeding_rauw.htm
Veerle had ook een heel goede website waar heel veel info opstond over BARF.
Kan je deze link hier nog eens plaatsen Veerle, ik ben hem zelf helaas kwijt.
tuurlijk hoor hier komt ie: http://users.pandora.be/muvadi/
ik denk (zoals ik eerder al schreef) dat het niet persé rauw moet zijn als je vlees wil geven als snoepje... als je het regelmatiger geeft of in grotere hoeveelheden dan zou ik toch echt zorgen dat het rauw is omwille van die voedingsstoffen. En dan niet éénzijdig dus alleen maar spiervlees of orgaanvlees, maar een mix van spier, orgaan en bot, maar daarover heb ik al genoeg gezaagd denk ik (@)
groetjes, veerle
ik denk (zoals ik eerder al schreef) dat het niet persé rauw moet zijn als je vlees wil geven als snoepje... als je het regelmatiger geeft of in grotere hoeveelheden dan zou ik toch echt zorgen dat het rauw is omwille van die voedingsstoffen. En dan niet éénzijdig dus alleen maar spiervlees of orgaanvlees, maar een mix van spier, orgaan en bot, maar daarover heb ik al genoeg gezaagd denk ik (@)
groetjes, veerle
Chuckie trekt zijn woorden in (ik wil niet dat men niet leert van mijn fout dus verwijder ik ze ook niet).
Lees wat Papaver en Veerle eerder meldden ... SOOOOOOOORRRRRRRRRYYYYYYYYY (@) (@) (@)
Lees wat Papaver en Veerle eerder meldden ... SOOOOOOOORRRRRRRRRYYYYYYYYY (@) (@) (@)
Frettige froeten fan fr... Chuckie
Meer dan ooit overtuigd van de slaagkansen van deze club, en ook een beetje fier dat het soms zonder mij kan ...
Meer dan ooit overtuigd van de slaagkansen van deze club, en ook een beetje fier dat het soms zonder mij kan ...
Terug naar “Opvoeding, Huisvesting, Verzorging....”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 18 gasten