nieuw fretje

Heeft je nieuwe aanwinst net je handen geperforeerd en ben je op zoek naar een methode om dat af te leren? Of blinkt zijn vacht niet meer, dan kan je hier terecht met al je vragen over de verzorging, de opvoeding en de huisvestiting van je fret.
Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: nieuw fretje

Berichtdoor Margiet » di okt 01, 2013 10:46 am

Ik wil geen kritiek geven op het feit dat je Snow weg doet, denk dat dat in dit geval mss het best is maar om dan de enige beschuldigende vinger uit te steken naar de vorige eigenaar, sorry hoor, maar dat vind ik ook niet juist.

Als wij, als Opvang, zo moesten redeneren zijn 80% van de fretten die we binnen krijgen vooraf verloren. Dan moeten we hen niet binnen laten, kunnen we beter dadelijk voor een spuitje naar de Da gaan. Ook een fret die bijt, of het nu naar zijn baasje is of naar weet ik veel wat, kan opgevoed worden in die mate dat hij vertrouwen leert krijgen in de mensen en de dingen rond hem. Geluiden niet kennen is idd een bewijs van weinig gesocialiseerd zijn maar anderzijds, je kan ze hem ook leren kennen en dan is dat probleem van de baan, niet??

Ik heb al behoorlijk onmogelijke toestanden binnen gekregen, tot zelfs een fret zélf gehaald die zijn baasje letterlijk aanviel en hij is hier na 2 weken van de ene dag op de andere gedraaid als een sok. Ik kreeg kusjes, hij kon mee naar speelnamiddagen, hij ging in ieders armen knuffelen, hij had geleerd dat "mensen" leuk zijn. Ik heb hem jammer genoeg veel te vroeg moeten afgeven maar hij zal altijd een heel speciaal plaatsje bij mij houden, onze Turbo, de grote, lieve, ooit zo bijtende sloef!

Als een fret bijt moet je de oorzaak aanpakken en verhelpen, omdraaien, aanpassen, niet hopen dat het vanzelf wel weer betert en zeker niet zeggen dat het een ander zijn schuld alleen is. Die vorige eigenaar kon hem al dan niet aan, geen idee, maar voor jullie is het karakter van Snow blijkbaar iets te sterk. Zolang Snow niet door heeft dat hij gerust en zonder zorgen "onder" jullie mag gaan staan, zal het een fret blijven die snel bijt, de verdediging is immers altijd beter dan de aanval.

En dan, tot slot, het feit dat mensen fretten halen in winkels en bij zomaar één of andere particuliere "hobby-kweker" omdat ze daar goedkoper zijn dan bij de echte kwekers (logisch, zijn niet gesocialiseerd, niet opgevoed, niet gevaccineerd, niet gechipt enz ...) gaan zulke dingen blijven voorkomen. Je kan geluk hebben met die plaatsen heb ik ook ooit gehad) maar je kan ook verdomd met een pakje ellende extra zitten ...

Hopelijk vindt Snow snel een gouden mandje, het is in de allereerste plaats voor de jongen zelf geen doen zo. Hoe sneller hij leert dat knuffelen veel fijner is dan bijten, hoe beter ... ;)
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » di okt 01, 2013 7:18 pm

Ik beschuldig de vorige eigenaar niet, hij zei dat Snow niet helemaal handtam was, wat enorm onderschat is. Hij had ze ook meer moeten socialisere, en de schuldniet op ons steken. Met een andere eigenaar die Snow aankan zat het waarschijnlijk veel beter gaan, ik ga ook nooit zeggen dat er niets aan te doen is.

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: nieuw fretje

Berichtdoor Margiet » di okt 01, 2013 8:05 pm

De enige schuldige is de vorige eigenaar
Euhm ... ???

Maar alle gekheid op een stokje, een ram van dit jaar, net 2 weken gecastreerd, KAN NIET stil en braaf en rustig zijn, hoor, die wordt dat wel, daar ben ik van overtuigd maar je moet allereerst wachten tot alle hormonen verdwenen zijn, eerder lukt het zéér zeker niet ... (en dan is Fred nog een moertje ook, dacht ik??)

De Opvang betaalt niet voor Opvangers, we nemen ze wel aan zolang er plaats is als je geen oplossing zou vinden dus als je niemand vindt, je weet ons te bereiken, hé!
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » di okt 01, 2013 8:12 pm

Braaf stil en rustig verwacht ik niet, maar na 3 weken bijna zou je toh al in zijn burt mogen komen zonder dat hij bang is denk ik? De eigenaar ging ook iemand zoeken die hem een nieuwe thuis kan bieden, ik doe hem in ieder geval niet weg bij ieland die geen ervaring heeft en als er niet binnen de week een oplossing gevonden is zal ik jullie dan contacteren. Dat deel dat de vorige eigenaar de enige schuldige is, was na het telefoongesprek waarbij hij alle schuld in onze shoenen geschoven heeft, een beetje geirriteerd daardoor.

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: nieuw fretje

Berichtdoor Margiet » di okt 01, 2013 8:37 pm

;) Ken ik, vandaag nog op mijn tanden én tong moeten bijten maar wel 3 opvangertjes een voorlopige goede hulp kunnen bieden.

De vader van de eigenaar had me ook op mijn paard bijna, pfff, ging ze laten inslapen als wij de fretten vandaag niet haalden want voor hem was de afstand te groot ... Voor één keertje werden de voordelen van FB vandaag eens duidelijk, ipv de nadelen. In een mum van tijd reageerde Louise van Frettenopvang Wappy, zij wou de 3 dames voor ons gaan halen en voorlopig ook huisvesten, ze had nog een plaatsje vrij. Ook anderen kondigden aan wel op en af te willen gaan, echt heerlijk om te merken dat er nog zoveel dierenvrienden zijn ook.

Dus, binnenkort bij op onze Opvanglijst : 3 lieve, brave moertjes van 2 jaar, rest van de uitleg volgt. En idd, als Snow geen thuis vindt, laat je me maar iets weten, oké?
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » di okt 01, 2013 8:54 pm

Als we binnen een week niemand gevonden hebben zal ik iets laten weten. Met fretjes kan hij wel goed opschieten dus dat is ook een van de vereisten :) maar bij jullie is dat geen probleem. Ik ga hem in ieder geval niet langer dan een week hier laten. Voor zijn eigen bestwil. We zitten nu ook allebei in laatste jaar van het middelbaar, dus eindwerken en stages enzo. Zoveel tijd blijft er niet over om hem op te voeden dan :s als hij gemakkelijker geweest zou zijn was er geen enkel probleem maar ja :s

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor jeanine » di okt 01, 2013 9:50 pm

Zoveel tijd blijft er niet over om hem op te voeden dan :s
Jullie zijn volgens mij veel te onbezonnen aan een tweede fret begonnen. Met het eerste fretje hadden jullie duidelijk een heel braafje te pakken. Elke fret vraagt veel tijd om op te voeden, de ene al meer dan de andere. Niet enkel het opvoeden maar ook de verzorging en speeltijd vragen in je beschikbare tijd om met hen bezig te blijven. Er is onvoldoende info ingewonnen om te weten wat je mocht verwachten. Een fret kan hard bijten en koppig zijn. Een bange fret dus nog erger dan een speelse fret. De slechte start zal er ook mee te maken gehad hebben dat Snow nog banger werd dan mocht hij de kans gekregen hebben om rustig te wennen. Meestal zeg ik tegen iemand op zoek naar fretten, bezint eer ge begint. De fret is altijd het dupje van de rekening. :(
Ik hoop dat Snow echt goed terecht komt, zo spijtig voor het ventje dat nog zoveel te leren heeft. De juiste aanpak niet had om te bewijzen hoe hij wel kan zijn. :(
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » di okt 01, 2013 10:01 pm

De verkoper zei dat hij braaf was enzo dus we hadden niet gedacht dat er problemen van zouden komen...en we hadden daarop vertrouwt, we wisten wel dat sommige fretjes meer bijten als anderen maar omdat het bij Snow zelfs onmogelijk is om gewoon maar in de buurt te komen enzo, tot nu snap ik nog steeds niet of die man er echt tijd heeft ingestoken, hij zegt van wel, maar dan snap ik niet dat Snow zo bang is van alles, nog nooit uit een etensbak heeft gegeten en uit een bakje heeft gedronken, uit een drinkbusje gaat beter maar toch ligt het water overa en hij had dan ook nog oormijt. Echt onbezonnen wil ik het niet noemen, we hadd3n echt research gedaan van hoe ze te introduceren aan elkaar, allebei evenveel aandacht geven enzo maar dat was spijtig genoeg niet voldoende.

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » di okt 01, 2013 10:17 pm

Snow zit nu in een aparte kooi, we laten hem er dagelijks uit, we spelen ermee zonder echt aan te raken zodat hij toch nog energie kwijt kan en nog contact met mensen heeft, met Fredje heeft hij ook nog cantact langs de kooi dan omdat hij nog met hormonen zit, maar hij fleurt wel op als fredje in de buurt is. We hebben sinds dit weekend ook 2 andere fretjes van een jogen die ze niet mocht houden van zijn huisbaas, 2 wildkleurmannetjes, zelfde leeftijd als Snow maar ze bijten alleen om te spelen, zijn aanhankelijk en je merkt dat die jongen er echt mee bezig was. Hij wou ook cntact houden om te weten hoe het met hun gaat, vroeg om fotos te sturen enzo. Het klikt ool met Fredje en moesten er problemen opduiken wil hij ze altijd terugnemen. We verdelen onze tijd nu onder Fredje, Snow en de 2 minitjes, en dat lukt. Maar we willen toch een betere thuis voor Snow en de eerst weken heb ik wel tijd om met de fretjes bezig te zijn, Snow gaat vrees ik veel langer duren en als iedereen hem al negatief ziet :s met de 2 andere frtjes gaat het wel goed, en die gaan dus zoizo al blijven

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor jeanine » di okt 01, 2013 10:36 pm

We konden hel bijna nooit uit de kooi laten hierdoor dus een nieuwe start gaat beter zijn voor hem.
Snow zit nu in een aparte kooi, we laten hem er dagelijks uit, we spelen ermee zonder echt aan te raken zodat hij toch nog energie kwijt kan en nog contact met mensen heeft
:euh:
Zo een jonge fret vraagt uren speeltijd, krijgt hij dit onvoldoende komt het niet goed.
Ik lees dat er nog 2 fretjes zijn bijgekomen. Dat veroorzaakt nog meer stress bij die bange Snow dan goed voor hem is.
we hadd3n echt research gedaan van hoe ze te introduceren aan elkaar, allebei evenveel aandacht geven enzo maar dat was spijtig genoeg niet voldoende.

Ik zou je nog deze raad willen meegeven, lees eens goed het forum door over alles en nog wat. Ik denk dat het nog van pas zal komen. Naar mijn gevoel weet je onvoldoende van fretten af. Dit is geen schande, iedereen moet leren. De bedoeling is dat de fretjes het beter krijgen als je er meer vanaf weet.
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » di okt 01, 2013 10:52 pm

Snow zit in een aparte kamer, hij heeft de 2 nieuwe fretjes nooit gezien. We houden het in ieder geval bij een mzx van 3 fretjes, deze 2 zijn braver en socialer tegenover iedereen waar we dus wel mee kunnen omgaan. Ik probeer zo veel mogelijk te lezen over fretjes en dat komt allemaal goed van pas. En in Snow zijn geval, we doen ons best maar door de slechte start heeft ij veelvertrouwen verloren bij iedereen van ons en ik vind dat hij een nieuwe start verdient. Het is geen slecht beestje, dat heb ik gemerkt in het begin maar erg angstig en was nog niet goed gesocialiseerd wat die verkoper er dan niet bij heeft verteld, als we dat hadden geweten hadden we hem van dag 1 anders aangepakt. Ik hoop dat hij een nieuwe thuis vind waae ze hem de nodige aandachr kunnen geven en een nieuwe start

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: nieuw fretje

Berichtdoor Margiet » wo okt 02, 2013 9:34 am

Eerlijk gezegd, en dat zeg ik echt niet uit eigen belang (de Opvang zit ineens weer overvol!!), hoort zo 'n fret waar alles mee fout liep in 't begin, thuis bij mensen die echt weten waar ze mee bezig zijn. Niet zomaar een nieuw baasje dat zegt tijd te hebben, het kereltje moet helemaal "ge-herprogrammeerd" ;-) , dat kan weken duren voor je het echte vertrouwen van zo 'n fret krijgt.

Heb er ooit eentje gehad, mijn oh zo fantastische Quiana, die me 6 maanden "op de grond" gekregen heeft, telkens als ze uit was. :p Zes maanden dat ik mijn aardappelen zelfs schilde op de grond, de kinderen hun huiswerk nakeek, op de grond, tv-keek op de -op den duur harde- grond :bow: enz ... Maar de liefde, het vertrouwen en de immens sterke band groeiden, ge moogt gerust zijn ;) Na dik 6 maanden kwam ze eindelijk zelf naar me toe :wub:

Geef Snow dus aub niet mee aan de eerste de beste die je die 60€ betalen wil, hou er rekening mee dat je met een levend wezen bezig bent dat absoluut niet beter wordt als hij nog eens buiten moet omwille van zijn bijtgedrag. Hij moet echt geholpen nu hij nog jong genoeg is, nu kan ook hij zich met een volgende positieve ervaring anders ontplooien. Als hij nog enkele minder goede indrukken mee krijgt, vrees ik dat je het kan vergeten en zoals Jeanine zegt, enkel Snow is de grote dupe van alles dan ...
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » wo okt 02, 2013 12:18 pm

Het is niet alleen het bijtgedrag, hij is begonnen met een slechte start en als niemand in huis hem vertrouwen kan geven gaat hij ons ook moeilijk vertrouwen, we hebben ondertussen iemand gevonden die hem wil overnemen, voor een veel lagere prijs maar hij krigt dan tenminste een goede thuis en die persoon heeft ook andere fretjes e, ervaring. We hebbe, ermee afgesproke vandaag en we zullen wel zien op ht moment zelf dat we die persoon kunnen vertrouwen of niet.

Gebruikersavatar
nielsvl
Donateur
Donateur
Berichten: 1113
Lid geworden op: do mar 13, 2008 8:02 pm
Locatie: Deurle

Re: nieuw fretje

Berichtdoor nielsvl » wo okt 02, 2013 1:36 pm

'k Vind het persoonlijk wel raar dat je een fret amper een maand hebt en beslist dat het onhoudbaar is. Denk dat iets meer doorzettingsvermogen toch wel geen kwaad kan, 't is voor het dier altijd beter dat de huidige baasjes nog eens de moeite doen dan dat hij weer naar een andere omgeving moet.

In een maand kan je volgens mij ook niet spreken van "we hebben hem proberen opvoeden" maar is het eerder "we hebben hem hier eens uitgetest"...

Nog gekker vind ik dat het met 1 fretje niet lukt maar er wel ineens 2 in de plaats bijkomen... Haast elke fret die bij nieuwe baasjes komt zal wel eens aftasten hoever hij kan gaan. Jullie wonen nog thuis bij je ouders waarschijnlijk, zeggen die hier niet van?

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » wo okt 02, 2013 2:05 pm

De ouders zeggen ernniets van omdat er kinderen van 8 jaar rondlopen die gebeten kunnen worden, en het is denk ik moeilijker voor hem om vertrouwen te hebben in een persoon die je tegen een muue hebt gegooid, daarom wil ik hem een nieuwe start geven.

Gebruikersavatar
TessaCornelis
Donateur
Donateur
Berichten: 0
Lid geworden op: di mei 28, 2013 8:35 pm
Locatie: Boom
Contacteer:

Re: nieuw fretje

Berichtdoor TessaCornelis » wo okt 02, 2013 2:24 pm

Kijk, ik begrijp dat je hem een betere kans wil geven. Het beestje zal inderdaad zich beter gaan voelen als er tijd en moeite in hem wordt gestopt. Want sorry, na een maand je beestje opgeven. Ik droom er nog niet van. Pixel was (en is nog steeds) een klein varken, we hebben hem sinds begin juli, ik weet waar hij vandaan komt en dat hij de best mogelijke achtergrond heeft dat ik kan wensen maar die is zooooo ondeugend, soms wil ik hem achter het behang kleven, zelfs nu hij geholpen is. Het heeft bijna een maand geduurd tegen dat zijn hormoontjes gekalmeerd waren. En hij is en blijft nog altijd een puber maar ik wil hem niet weg, voor geen goud in de wereld. Hij is mijn kindeke :-)
Jammer dat jij niet die moeite voor jouw diertje kan opbrengen.
Maar het is beter dat je hem dan een gouden mandje geeft. En eerlijk, als je mensen vindt die te vertrouwen zijn hoop maar niet op teveel geld. Het gaat die mensen heel wat effort kosten, je mag blij zijn dat ze dat willen doen.
Tot hier mijn frustratie over het hele verhaal.
Afbeelding

Gebruikersavatar
nielsvl
Donateur
Donateur
Berichten: 1113
Lid geworden op: do mar 13, 2008 8:02 pm
Locatie: Deurle

Re: nieuw fretje

Berichtdoor nielsvl » wo okt 02, 2013 2:27 pm

Het is eigenlijk nooit aan te raden om fretten alleen te laten bij zo'n jonge kinderen. Enkelen onder ons hebben wel de uitzondering zitten maar over het algemeen valt een fret nooit voor de volle 100% te vertrouwen.

Wat dat tweede betreft, dieren ontbreken die zelfreflectie om zich te herinneren dat jij diegene bent die hen tegen de muur hebt gegooid. Ze gaan dus even schuw reageren op jou als op hun volgende baasje. Wat echter wel mee speelt is de manier hoe je ermee omgaat. Als jij rustig blijft, niet bang bent om gebeten te worden, en stap voor stap tewerkgaat is dat geen probleem om die bijtvrij te krijgen. Anders hadden we in plaats van een opvang een mutsenwinkel...

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » wo okt 02, 2013 2:46 pm

We hebben hem aan zijn broer gegeven die kan hem wel temmen. Dan blift hij nog in de familie

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » wo okt 02, 2013 4:38 pm

Hij kon geen goede kooi geven, Snow zit nu bij vzw Dierengelu, binnen een paar weken ga ik eens vragen hoe het ermee gaat en hopen dat het betert. We hebben daar een tijdje gezeten, gekeken waar hij ging zitten enzo en ik heb er een goed gevoel bij.

Gebruikersavatar
TessaCornelis
Donateur
Donateur
Berichten: 0
Lid geworden op: di mei 28, 2013 8:35 pm
Locatie: Boom
Contacteer:

Re: nieuw fretje

Berichtdoor TessaCornelis » wo okt 02, 2013 5:29 pm

Meen je dat nu echt? :-/
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » wo okt 02, 2013 6:08 pm

Ja :s maar hij verloor haar van de stress :s en daar weten ze beter hoe ze hem moeten temmen. Als hij zoveel stress heeft, wou ik hem dat niet langer aandoen. Het was wel moeilijk om daar ahter te laten.

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor jeanine » wo okt 02, 2013 6:47 pm

Fijn dat je de raad om naar Dierengeluk met Snow te gaan ter harte hebt genomen. Die mensen weten waar ze mee bezig zijn en Snow krijgt daar zeker de kans om zijn goede kant te laten zien. Dit is de opvang in je gemeente waar je het snelst met hem terecht kon komen. In de opvang van DFA was hij evengoed opgevangen. Maar een particulier waar je weinig of niets van af weet was echt geen goede beslissing. Noch terugbrengen naar de kweker.
Heel eerlijk ben ik blij dat Snow nu betere kansen krijgt.
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » wo okt 02, 2013 7:06 pm

Het deed pijn om hem weg te doen maar ht is beter voor hem, hij had echt enorl veel last van stress. Ik ga binnen een paar weken nog eens contact opnemen, ze zeiden dat ze al ergere gevalletjes gehad hebben en dat het kan dat hij gekweekt is om te jagen en ht dus in het dna zit. We hebben ook alle kooien en alle diertjes mogen zien en ik denk dat hij daar tussen al die andere fretjes wel meer op zijn gemak zal zitten.

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: nieuw fretje

Berichtdoor Margiet » do okt 03, 2013 12:41 am

Ik hoor graag dat Snow nu andere en betere kansen krijgt maar heb mijn twijfels bij de opmerking "dat ze al erger meegemaakt hebben". Als ze dat nu over 2 weken nog zeggen, zijn we er ... ;)

Als ik jouw verhaal een beetje volg heeft ie dus eerst de stress thuis gehad waarbij het vertrouwen in de mens volkomen verdwenen is door je vriends eigen schuld, is ie vandaag eerst naar broerlief gegaan die dan geen geschikte kooi bleek te hebben (kon die stap dan niet overgeslagen worden??) en is ie tenslotte bij Vzw Dierengeluk gestrand. Logisch toch wel dat ie ff geïntimideerd gaat zijn. Na enkele dagen zal hij zijn "ware aard" wel boven laten komen, als het echt zo erg is als jullie zeggen. Kan anderzijds ook best zijn dat Snow in de ogen van mensen die fretten kennen én gewend zijn, een doodnormale pup is, hoor, ze proberen immers allemaal de baas in huis te worden, praktisch zonder uitzondering, maar dan weten ze daar hopelijk ook wel hoe ze een "gewone" pup moeten opvoeden zodat Snow over enkele weekjes probleemloos geadopteerd kan worden door nieuwe baasjes.

Gekweekt om te jagen?? Dan had de 1ste eigenaar hem zelf wel gehouden al gebruiken ze daar doorgaans liever de moertjes voor maar wat dat DNA-betreft, dat is flauwe zever, hé, je wordt niet gekweekt ALS jachtfret, je wordt opgeleerd TOT jachtfret. Dat de ouders wel wat pittiger zijn dan een gewone huis-, tuin- en keukenfret, akkoord, maar dat wil niet zeggen dat je van de pups geen flodderfretten kan maken. Van Quiana, waar ik eerder over sprak, heb ik ook een grote flodder gemaakt. Ze was een fruns, heeft daadwerkelijk haar eerste 1.5 jaar moeten jagen. Ze kreeg geen brokken, moest haar eten zelf "vangen" of honger lijden en toch ... ook dat is gelukt.

Hoe lukt het btw met de 2 nieuwe fretten?? Hoe jong zijn die nog? Al opgevoed?
Afbeelding

FredjeSnow
Berichten: 0
Lid geworden op: di sep 10, 2013 8:11 pm

Re: nieuw fretje

Berichtdoor FredjeSnow » do okt 03, 2013 7:31 am

Het zijn 2 wildkleurtjes, Calimero en Diefje. Ze zijn 5 maand ongeveer en ze zijn al een beetje opgevoed in de zin van ze durven nog wel bijten maar je kan ze zonder problemen oppakken en als ze bijten laten ze los. Om deze 2 op te voeden lukt dan weer wel, bij die eigenaar kon ik we, terecht om te vraen hoe hij ze opvoedde en dan op dezelfde manier verdergaan. Diefje word niet graag opgepakt, heel soms wel maar anders blijft hij trappelen(niet bijten), calimero is de rustigste van de 2 en is iets meer verlegen, hij komt minder sbel contact maken dan zijn broertje. Daarvan komt de naam, maar gisteren merkten we wel dat hij meer bijt als hij meer op zijn gemak is, hij laat zich wel oppakken en komt er zelf om vragen. Ze zijn allebei ook heel aanhankelijk, lopen de hele tijd mee als je ergens gaat.


Terug naar “Opvoeding, Huisvesting, Verzorging....”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten