vlees
Hey,
Ik vrees dat ik op het gebied van vlees geven een absolute leek ben. Mijn vorige fret moest namelijk niets weten van vlees. Hij is spijtig genoeg onlangs overleden en de nieuwe bewoner eet zeer graag vlees: kippenlever, runderlever, kippenhartjes, biefstuk, kwartel, schaap.... Er is tot nu toe nog niets dat hij niet lust. Nu zit ik wel met 1 probleem: ik moet die dingen in vrij grote hoeveelheden tegelijk kopen (400g) en krijgt hij dit dus niet op voor het slecht wordt (het vlees is ook meer een tussendoortje, zijn hoofdvoeding blijft brokken). Nu zit ik er niets mee in om de overschot van de biefstuk zelf op te eten, maar met kippenlever of kippenniertjes zie ik dat echt niet zitten. Ik was eigenlijk van plan om die dingen gewoon in te vriezen, zo kan ik hem elke dag een beetje van alles geven. Nu zat ik met een vrij domme vraag: mag je dat ingevroren vlees na ontdooien nog gewoon rauw geven of moet je het dan koken?
Ik vrees dat ik op het gebied van vlees geven een absolute leek ben. Mijn vorige fret moest namelijk niets weten van vlees. Hij is spijtig genoeg onlangs overleden en de nieuwe bewoner eet zeer graag vlees: kippenlever, runderlever, kippenhartjes, biefstuk, kwartel, schaap.... Er is tot nu toe nog niets dat hij niet lust. Nu zit ik wel met 1 probleem: ik moet die dingen in vrij grote hoeveelheden tegelijk kopen (400g) en krijgt hij dit dus niet op voor het slecht wordt (het vlees is ook meer een tussendoortje, zijn hoofdvoeding blijft brokken). Nu zit ik er niets mee in om de overschot van de biefstuk zelf op te eten, maar met kippenlever of kippenniertjes zie ik dat echt niet zitten. Ik was eigenlijk van plan om die dingen gewoon in te vriezen, zo kan ik hem elke dag een beetje van alles geven. Nu zat ik met een vrij domme vraag: mag je dat ingevroren vlees na ontdooien nog gewoon rauw geven of moet je het dan koken?
-
- Berichten: 85
- Lid geworden op: zo aug 27, 2006 12:35 pm
Tamara, het valt bij mij ook al eens voor dat ik een stuk vlees laat ontdooien en het daarna terug invries. Dit is wel een zeldzaamheid. Maar dat is goed voor 1 keer dus een 2de keer laten ontdooien en dan terug invriezen doe ik zeker niet.
Koopt gewoon het vlees vers en vries het in kleine porties van 2 dagen in.
En waar staat die foto van de nieuwe bewoner . Stel hem maar eens voor. Ik heb hem al gezien geloof ik hé.
heeft de deugniet niet de naam Ayko meegekregen?
Koopt gewoon het vlees vers en vries het in kleine porties van 2 dagen in.
En waar staat die foto van de nieuwe bewoner . Stel hem maar eens voor. Ik heb hem al gezien geloof ik hé.
heeft de deugniet niet de naam Ayko meegekregen?
-
- Berichten: 85
- Lid geworden op: zo aug 27, 2006 12:35 pm
Knorry, wat wij het best voederen aan onze deugnietjes is en blijft natuurlijk een eeuwige discussie die hier al meerdere malen aan bod kwam en waar we nooit eensgezindheid zullen over krijgen.
Ik denk dat iedereen hier stilaan weet dat ik mij fretjes buiten hun ferret complete dagelijks rauw vlees (kip en rund) met een BEETJE waltham voeder.
Tot nu toe wil ik daar voor geen geld van de wereld van afstappen want ik vind dat mijn fretjes er goed mee zijn. En ook de pupjes die ik al 2 jaar heb mogen denk ik gezien worden.
Natuurlijk kan men niet zomaar een fretje van de ene dag op de andere laten overschakelen op rauw vlees. Zo bijvoorbeeld ons Kimi. Zij was 4 jaar als ze hier kwam en wat ik ook probeer om haar vlees te doen eten, het lukt niet. Ze neemt 1 stukje en dat was het dan. De waltham uitlikken dat is dan weer geen probleem.
Vorige week kwamen de zusjes Zeya en Ziggy hier aan. Beiden 14 maanden oud. Hadden vroeger wel gekookte kip gekregen maar niet rauw. Wel vanaf de tweede dag dat ze hier waren zijn ze verlekkerd op hun rauwe maaltijd die ze net zoals de andere fretjes al zitten op te wachten tegen dat ik er mee op de trap kom.
Maar eigenlijk zijn we hier weer een beetje aan het afdwalen van de vraag die Tami had natuurlijk.
Ik denk dat iedereen hier stilaan weet dat ik mij fretjes buiten hun ferret complete dagelijks rauw vlees (kip en rund) met een BEETJE waltham voeder.
Tot nu toe wil ik daar voor geen geld van de wereld van afstappen want ik vind dat mijn fretjes er goed mee zijn. En ook de pupjes die ik al 2 jaar heb mogen denk ik gezien worden.
Natuurlijk kan men niet zomaar een fretje van de ene dag op de andere laten overschakelen op rauw vlees. Zo bijvoorbeeld ons Kimi. Zij was 4 jaar als ze hier kwam en wat ik ook probeer om haar vlees te doen eten, het lukt niet. Ze neemt 1 stukje en dat was het dan. De waltham uitlikken dat is dan weer geen probleem.
Vorige week kwamen de zusjes Zeya en Ziggy hier aan. Beiden 14 maanden oud. Hadden vroeger wel gekookte kip gekregen maar niet rauw. Wel vanaf de tweede dag dat ze hier waren zijn ze verlekkerd op hun rauwe maaltijd die ze net zoals de andere fretjes al zitten op te wachten tegen dat ik er mee op de trap kom.
Maar eigenlijk zijn we hier weer een beetje aan het afdwalen van de vraag die Tami had natuurlijk.
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Ik ben ook geen voorstander meer van brokken als hoofdmoot.
En we weten allemaal wanneer de brokvoeding is ontstaan he :P
Maar terug on topic.
Tami, een gouden tip:
koop een vriesbakje voor ijsblokjes te maken en als het gaat voor longdrink ijsblokjes... dit formaat is groter 3 a 4 cm kubusjes.
Nu alle zachte vlees soorten in stukken gekapt, gesnedenen of geknipt en zelfs met been erin kwakt ge op die bakjes, verdeel, duw enz... tot alle boxjes gelijkmatig gevuld zijn.
De bakjes terug in de vriezer tot alles ijs/vleesblokjes zijn geworden even met de handen onderaan opwarmen of warm water gebruiken... er eens goed tegen tikken en.... ge hebt uw verdelingen per dag goed onder controle
Tip 2
Koop boterham zakjes = heel dunne plastiek en zo een diepvries zakje toe klever waar ge uw plastiek zakje doortrekt en er is een dun kleefbandje rond getrokken... ik weet niet de juiste benaming.
Dit gebruik ik meer voor de grotere partijen, brokken vlees, peuzel stukjes zoals geknipt gevogelte of klein stukjes wild.
Ik verdeel gewoon 2 porties per zakje = 3 maal kleven en tussen de 2 bandjes doorknippen... (besparing he)
Voor deze gebruik ik als maat een klein tupperware potje
Met dit alles kun je perfect uw dag bijvoeding in vlees doseren!
Trouwens die vriesbakjes gebruikte ik ook voor m’n zieke fretten, TF werd zo geweekt tot een papje, preparaat en krachtvoer erbij enz... vriesbakje vullen en... #)
En even een ander topic starten of voeding en Modjes
EDIT:
O, ja. Ik vries nooit een 2de maal in
[Gewijzigd door Raven op 2009-07-30 09:59:42]
En we weten allemaal wanneer de brokvoeding is ontstaan he :P
Maar terug on topic.
Tami, een gouden tip:
koop een vriesbakje voor ijsblokjes te maken en als het gaat voor longdrink ijsblokjes... dit formaat is groter 3 a 4 cm kubusjes.
Nu alle zachte vlees soorten in stukken gekapt, gesnedenen of geknipt en zelfs met been erin kwakt ge op die bakjes, verdeel, duw enz... tot alle boxjes gelijkmatig gevuld zijn.
De bakjes terug in de vriezer tot alles ijs/vleesblokjes zijn geworden even met de handen onderaan opwarmen of warm water gebruiken... er eens goed tegen tikken en.... ge hebt uw verdelingen per dag goed onder controle
Tip 2
Koop boterham zakjes = heel dunne plastiek en zo een diepvries zakje toe klever waar ge uw plastiek zakje doortrekt en er is een dun kleefbandje rond getrokken... ik weet niet de juiste benaming.
Dit gebruik ik meer voor de grotere partijen, brokken vlees, peuzel stukjes zoals geknipt gevogelte of klein stukjes wild.
Ik verdeel gewoon 2 porties per zakje = 3 maal kleven en tussen de 2 bandjes doorknippen... (besparing he)
Voor deze gebruik ik als maat een klein tupperware potje
Met dit alles kun je perfect uw dag bijvoeding in vlees doseren!
Trouwens die vriesbakjes gebruikte ik ook voor m’n zieke fretten, TF werd zo geweekt tot een papje, preparaat en krachtvoer erbij enz... vriesbakje vullen en... #)
En even een ander topic starten of voeding en Modjes
EDIT:
O, ja. Ik vries nooit een 2de maal in
[Gewijzigd door Raven op 2009-07-30 09:59:42]
-
- Berichten: 130
- Lid geworden op: wo mar 25, 2009 9:41 pm
Hallo!
Ik lees precies zo ergens tussen je regels in dat je je vlees altijd vers gaf, en niet na 1x invriezen? Kan dat?
wel, ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij hadden ze diarree als ik ze vlees gaf dat nog nooit was ingevrozen!
@ Raven: ik doe het net hetzelfde als met jou, met het boterhammen zakje. Ik knip de kip in stukken, en steek in en zakje voor 1dag, en neem dat dan 's avonds uit!
Ik lees precies zo ergens tussen je regels in dat je je vlees altijd vers gaf, en niet na 1x invriezen? Kan dat?
wel, ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij hadden ze diarree als ik ze vlees gaf dat nog nooit was ingevrozen!
@ Raven: ik doe het net hetzelfde als met jou, met het boterhammen zakje. Ik knip de kip in stukken, en steek in en zakje voor 1dag, en neem dat dan 's avonds uit!
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Hier word zowel vers als ingevroren vlees gegeven Ik heb ooit eens gelezen dat men beter altijd ingevroren vlees gaf... doden van bacteriën?
Van vlees is hun afgang sowieso al platter Maar ik schrijf dat soms ook toe aan te koude voeding... sinds ik op hand lauwe voeding ben overgestapt is hun afgang minder plat... ook niet altijd :?
Maar in combinatie met brokvoeding worden het terug meer vaste strontjes.
Mijn probleem is nu dat de smeerlapjes meer en meer naar vlees gaan overhellen en de brok voeding beginnen te weigeren.
Nu kan ik hen dwingen (lees uithongeren) en dat lukt altijd en duurt gemid. 2 a 3 dagen en het is voorbij... maar ik vind ze nog te jong!
Ps, die zakjes vries ik ook in voor heel de week of langer.
Van vlees is hun afgang sowieso al platter Maar ik schrijf dat soms ook toe aan te koude voeding... sinds ik op hand lauwe voeding ben overgestapt is hun afgang minder plat... ook niet altijd :?
Maar in combinatie met brokvoeding worden het terug meer vaste strontjes.
Mijn probleem is nu dat de smeerlapjes meer en meer naar vlees gaan overhellen en de brok voeding beginnen te weigeren.
Nu kan ik hen dwingen (lees uithongeren) en dat lukt altijd en duurt gemid. 2 a 3 dagen en het is voorbij... maar ik vind ze nog te jong!
Ps, die zakjes vries ik ook in voor heel de week of langer.
over dat doden van bacteriën:
bij het invriezen van vlees worden niet alle bacteriën "gekilld", er blijven steeds een overschot van bacteriën die in slaaptoestand gaan en perfect jaren zo kunnen blijven verder leven.
Dit komt omdat de dagelijkse huisvriezer niet koud genoeg is. het beste moet je zeker -17° hebben.
Daarom gebruiken ze ook in groothandel vloeibaar stikstofgas om het vriesproces te versnellen en lagere temp. te halen.
Je kan gewoon dagelijks gewoon een stukje van je eigen vlees afsnijden en dat geven he (geen varken :P)
bij het invriezen van vlees worden niet alle bacteriën "gekilld", er blijven steeds een overschot van bacteriën die in slaaptoestand gaan en perfect jaren zo kunnen blijven verder leven.
Dit komt omdat de dagelijkse huisvriezer niet koud genoeg is. het beste moet je zeker -17° hebben.
Daarom gebruiken ze ook in groothandel vloeibaar stikstofgas om het vriesproces te versnellen en lagere temp. te halen.
Je kan gewoon dagelijks gewoon een stukje van je eigen vlees afsnijden en dat geven he (geen varken :P)
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
- Locatie: Antwerp what else?
- Contacteer:
Dit komt omdat de dagelijkse huisvriezer niet koud genoeg is. het beste moet je zeker -17° hebben.
Dan bedoel je toch alleen dat vriezertje in de ijskast? Onze grote staat op - 18° :P
Jaren geleden eens gelezen dat het bepaalde bacteriën dood
Dud kwaad kan het zeker niet.
[Gewijzigd door Raven op 2009-07-30 12:20:22]
- skiwi
- Moderator / Donateur
- Berichten: 652
- Lid geworden op: ma feb 16, 2004 7:33 pm
- Locatie: Boom
- Contacteer:
Een gewone diepvries gelijk iedereen thuis vriest volgegns mij niet snel genoeg om ineens alles te kunnen doden.Origineel gepost door RavenDit komt omdat de dagelijkse huisvriezer niet koud genoeg is. het beste moet je zeker -17° hebben.
Dan bedoel je toch alleen dat vriezertje in de ijskast? Onze grote staat op - 18° :P
het moet wel -17 -18 zijn , maar niet geleidelijk aan.
maar 'k ga er niet meer woorden aan vuil maken, want ik weet het eigenlijk niet tegoei
Mieke & Tom, sinds kort fretloos.
-
- Berichten: 85
- Lid geworden op: zo aug 27, 2006 12:35 pm
Bij de meeste vriezers van tegenwoordig heb je een snel vriesvak. Normaal staat een vriezer tussen de -18 en -20. En het is wel degelijk zo dat de meest schadelijke bacterien gedood worden bij deze temperatuur.
En dan nog iets ivm dat een 2de keer invriezen. Ik weet wel het één en ander van vlees en kan jullie vertellen, moest je weten hoeveel (vers) vlees je koopt dat reeds eens ingevroren was jullie zouden er van verschieten denk ik. Het mooiste voorbeeld is paardenvlees. Dit komt meestal uit Argentinie en komt ingevroren toe in Europa. Hier ontdooit het dan en wordt verkocht als vers.
Er is veel kontrole op vlees uit ons Belgenlandje maar uit het buiten land wordt het allemaal niet zo nauw genomen.
En dan nog iets ivm dat een 2de keer invriezen. Ik weet wel het één en ander van vlees en kan jullie vertellen, moest je weten hoeveel (vers) vlees je koopt dat reeds eens ingevroren was jullie zouden er van verschieten denk ik. Het mooiste voorbeeld is paardenvlees. Dit komt meestal uit Argentinie en komt ingevroren toe in Europa. Hier ontdooit het dan en wordt verkocht als vers.
Er is veel kontrole op vlees uit ons Belgenlandje maar uit het buiten land wordt het allemaal niet zo nauw genomen.
Ik steek de dagelijkse portie's gewoon in een stukje keukenfolie. Dit gaat de diepvries in voor de dagen die volgen op het vers geven. Zo kan ik meerdere vleessoorten afwisselen. Het moelijkste is om ze kippenvleugels en kippennek met been te geven. Zelfs door de vleesmolen gehaald lukt het niet zo goed.
Eenmaal goed ontdooid (4u) krijgen ze die portie in de kooi. Ik vries zeker geen tweede keer in. Mocht het dan al ingevroren aankomen in België en ik koop het als vers, vries het in kan dit volgens mij dan geen derde keer meer in de vriezer. Ingevroren kwartel en dergelijke knip ik in 4 stukken. Een deel eten ze dan rauw de rest kook en pluk ik en dit kan dan wel weer de vreizer in.
Eenmaal goed ontdooid (4u) krijgen ze die portie in de kooi. Ik vries zeker geen tweede keer in. Mocht het dan al ingevroren aankomen in België en ik koop het als vers, vries het in kan dit volgens mij dan geen derde keer meer in de vriezer. Ingevroren kwartel en dergelijke knip ik in 4 stukken. Een deel eten ze dan rauw de rest kook en pluk ik en dit kan dan wel weer de vreizer in.
En waar staat die foto van de nieuwe bewoner . Stel hem maar eens voor. Ik heb hem al gezien geloof ik hé.
heeft de deugniet niet de naam Ayko meegekregen?
Ja, hij noemt Ayko en je hebt hem inderdaad al eens gezien, 10 weken lang om precies te zijn .
Foto's, tja tot nu toe heb ik enkel foto's van een slapende Ayko. Eens hij wakker is, is hij veel te snel om een foto van te nemen :P .
ja, ik gaf vlees altijd vers, maar hier absoluut geen diarree. Nu heb ik wel een aantal stukken vlees vers gekocht, in porties geknipt en dan ingevroren.Ik lees precies zo ergens tussen je regels in dat je je vlees altijd vers gaf, en niet na 1x invriezen? Kan dat?
wel, ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij hadden ze diarree als ik ze vlees gaf dat nog nooit was ingevrozen!
-
- Berichten: 85
- Lid geworden op: zo aug 27, 2006 12:35 pm
Terug naar “Voeding & voedingsproblemen”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 24 gasten