nieuwe eigenaars met vragen

Heeft je nieuwe aanwinst net je handen geperforeerd en ben je op zoek naar een methode om dat af te leren? Of blinkt zijn vacht niet meer, dan kan je hier terecht met al je vragen over de verzorging, de opvoeding en de huisvestiting van je fret.
miek
Berichten: 0
Lid geworden op: di aug 17, 2010 10:37 am

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor miek » do aug 19, 2010 11:33 pm

Moeten de fretten een regelmaat hebben om uit de kooit te zijn of mag dit de ene dag veel zijn en vrij rondlopen de andere minder?
Nog een vraag als ze uit de kooi zijn doen ze vaak een strontje in huis probleem is dat we altijd missen wie het is hoe moeten we hier het beste op regaeren?
Ook nog we hadden op de markt de hennnephoutvezels die stofvrij zijn gekocht maar we zagen dat ze zich vaak zaten te krabben dus deze hebben we weg gedaan en vervangen door doeken nu moeten we nog iets halen voor de litterbox wat gebruiken we hier best voor?
voor de rest gaat alles zeer goed en is het veel plezier met hen :-)

Gebruikersavatar
nielsvl
Donateur
Donateur
Berichten: 1113
Lid geworden op: do mar 13, 2008 8:02 pm
Locatie: Deurle

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor nielsvl » do aug 19, 2010 11:55 pm

Als hier fretten voor het eerst komen zet ik wat extra kattenbakken... Eens ze die gewoon zijn bouw ik terug af...

Geen regelmaat vind ik het makkelijkst, als je dan eens op "hun uur" niet kan dan maken ze er geen probleem van.

Hier gebruik ik yesterdays news, prijzig maar heel goed, te koop in 't Woefke.

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor jeanine » vr aug 20, 2010 8:25 am

Hier ook een YN gebruiker. Mijn voorkeur is na veel zoeken terug gegaan naar de YN, gebruik ook catsbest bio beneden en soms de silikakorrels onder de YN. Alle anderen voldeden niet aan mijn wensen. Te veel stof in, klonterend,te veel geur, aan de pootjes kleven en heel de vloer vol met vulling. Uitlopen doen ze best elke dag en minimum 1 a 2u. Ik hou er routine in omdat mij dat beter uitkomt. Korte speeltijd tijdens het kooien kuisen in de voormiddag en speeltijd in de late namiddag of s'avonds. Het beste is de speeltijd afstemmen op het daglicht als de fretjes niet in een plaats zitten waar er dan toch kunstlicht gemaakt wordt. Kunstlicht beinvloed de hormonen huishouding negatief. Helaas kan niet iedereen daar op afstemmen om verschillende redenen.
Wat het deponeren van kakjes betreft, om de opvoeding goed te doen kijk je naar je fretje. Loopt die achterwaarts met opgegeven staart naar een hoekje neem je de fret op en plaatst die op een klaarstaande kattenbak. Veel kattenbakken zoals Niels aanraadt is ook een optie. Ooit gelezen een fret is zindelijk als hij telkens dezelfde plaats gebruikt, niet noodzakelijk de bak. Ik heb het opgegeven om ze naar de kattenbak te brengen en te belonen als ze het goed doen. :oops: Ik was telkens te laat en de boodschap trok een spoor over het tapijt. Hier staat een bak klaar en soms gebruiken ze die wel. Meestal deponeren ze het in hetzelfde hoekje net aan de deur. Dit is voor mij wel gemakkelijk om stoelgang en urine in het oog te houden. Zo kan ik perfect zien bij wie het fout zit. Ook een staaltje voor de da is gemakkelijk genomen zo. In de bak met vulling is het onmogelijk om urine te verkrijgen.
Er staan hier steeds een keukenrol en plantenspuit met dettol klaar om de "ongelukjes" zo vlug mogelijk weer op te kuisen. ;)
Afbeelding

Thrypa
Berichten: 0
Lid geworden op: ma apr 26, 2010 12:33 pm

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Thrypa » vr aug 20, 2010 6:22 pm

Tux krijgt bewust geen regelmaat om hem vrij te laten. Als ik in oktober weer aan de unief begin, heb ik ook onregelmatige uren dus wil niet dat hij zich dan frustreert als hij merkt dat hij op 'zijn' uur niet los kan.
Verder gebruiken wij ook Yesterdays News, heb veel gelezen over verschillende bakvullingen en die is gewoon het beste! Prijs vind ik meevallen, uiteindelijk kom je met een zak (15 euro) zeker enkele maanden toe (wij toch, maar Tux heeft maar 1 poepbak die hij super braaf gebruikt, dus hebben we geen nood aan verschillende bakken en misschien gebruiken we daarom ook minder?).

Om zindelijk te maken? Als ze uit de kooi mogen, eerst in de poepbak zetten en zeker in het begin toch wel prijzen als ze in de poepbak gaan. Doe ik nu nog bij Tux (maar ik heb echt een pracht van een schat, die zelfs tijdens het spelen terug in zijn kooi in de poepbak gaat :p). Veel fretten zijn dan vaak te druk bezig/te lui om terug in de kooi te gaan dus zeker beginnen met meerdere bakken zoals Niels aangeeft. En idd, als het poepje wordt opgetild en het staartje recht omhoog gaat, kan je ook een pakketje verwachten ^^.

miek
Berichten: 0
Lid geworden op: di aug 17, 2010 10:37 am

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor miek » di aug 24, 2010 8:27 pm

zo ben naar het woefke gegaan om de yesterday news voor hun bakje en dan naar de maxi zoo ( minder aanbod wel goedkoper ) voor een draagbak
net na de dierenarts gegaan met bonnie en clyde
blijkbaar hebben we 2 meisjes ( ze wast niet 100%zeker omdat ze jong zijn ) van 10 a 12 weken oud
dus zullen nog veel trainwerk hebben :-)
helemaal gezond behalve dat ze beestjes in hun oor hebben dit wordt dus een behandeling van 4 x bij de dierenarts ofzo...
deze week gaan we terug voor hun vaccinaties en over 2 maand mogen ze gesteriliseerd worden

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Margiet » di aug 24, 2010 8:48 pm

Ik zou een andere Da raadplegen ... :euh:

- Bij pups zie je na enkele dagen meestal al duidelijk wat het is, anders zeker na 1 week.
- Aan 10 à 12 weken nog niet zeker zijn als Da ... ???
- Op 5 maanden worden ze best ook nog niet GECASTREERD. Steriliseren is nooit voldoende bij een fret.

Sorry als ik hier bot overkom, hé, maar ik kan er met heel mijn verstand niet bij. Vier behandelingen voor oormijt lijkt me ook rijkelijk veel, 2 volstaan meestal echt wel (als het juiste product gegeven wordt). Nee sorry, dan zocht ik een andere Da, nu ze nog jong en gezond zijn. Als je echt wat aan de hand moet hebben met je beestjes, gaat deze Da echt niet volstaan volgens mij.
Afbeelding

Gebruikersavatar
nielsvl
Donateur
Donateur
Berichten: 1113
Lid geworden op: do mar 13, 2008 8:02 pm
Locatie: Deurle

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor nielsvl » di aug 24, 2010 8:50 pm

Let erop dat het CASTREREN is... geslachtsdelen moeten verwijderd worden, afbinden is niet genoeg! Binnen 2 maand al castreren is wel vroeg hoor... Je hebt altijd vroege vogels maar half oktober voor een pup van dit jaar... Heb er toch mn twijfels bij.

Het geslacht is reeds heel vroeg zichtbaar hoor, als ze op deze leeftijd al niet zeker is van het geslacht vraag ik me af of ze ooit al een fret gezien heeft...


Wanneer je fretje zijn eerste vaccinatie gekregen heeft, zal het 3-5 weken later terug moeten gaan om een booster te krijgen. Sommige dierenartsen durven dit nogal eens "vergeten"... Meer info over vaccineren vind je hier: http://defrettenark.be/forum/viewtopic.php?f=20&t=7824


EDIT; Margit was me blijkbaar voor... Ik ben altijd de laatste om een oordeel van een dierenarts tegen te spreken, maar vind het in dit geval ook maar raar...

miek
Berichten: 0
Lid geworden op: di aug 17, 2010 10:37 am

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor miek » di aug 24, 2010 8:55 pm

het is niet bot overkomen hoor
ze had gezegd dat ze ervaring heeft met fretten maar niet zoveel dus wanneer ze iets niet weet ze je doorstuurt naar ene met veel ervaring wanneer ze echt ziek zouden zijn , zou ik naar deze in ledeberg gaan
deze is gewoon handig dichtbij voor de gewone consultaties
ze zei wel van de oormijt dat ze het ging nagaan dus ik hoor wel meer deze week
we zien wel ga nog x voor de vaccinatie en zalt dan zeggen
ze zei omdat ze vanaf 6 maand loops zijn ofzo zal het zeker eens zeggen
vanaf wanneer mag het dan wel?

Gebruikersavatar
nielsvl
Donateur
Donateur
Berichten: 1113
Lid geworden op: do mar 13, 2008 8:02 pm
Locatie: Deurle

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor nielsvl » di aug 24, 2010 9:00 pm

Hangt er een beetje vanaf, beste moment is als je NET merkt dat ze loops zijn... Als ze te loops zijn kunnen bloedingen makkelijker optreden en als ze niet loops genoeg zijn is de operatie nog moeilijker dan ze al is omdat alles moeilijker weg te nemen is (en het is belangrijk dat genoeg weg is).

Oormijt in een beginnend stadium valt te verhelpen met de middeltjes à la stronghold, als het echt erg wordt moet een dierenarts inderdaad ingrijpen (al zal dat ook geen 4 keer zijn)...

Vanaf 6 maand kunnen ze eventueel al loops zijn, maar dat zijn eerder de uitzonderingen... binnen 2 maand castreren dan zijn ze nog maar amper 5 maand, en dat is echt wel weinig... de meeste jaarlingen gaan altijd na nieuwjaar loops worden... Het hangt ervanaf wanneer ze geboren zijn en in welke omstandigheden ze gehouden worden...

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor jeanine » di aug 24, 2010 9:08 pm

Miek, ik ben hier dezelfde mening toegedaan. Zelfs een leek zoals ik kan zien wat een moertje of rammetje is op die leeftijd. :s Je moertjes moeten gecastreerd worden zodra ze loops worden. Doe je dit niet bestaat de kans op beenmergdepressie , wacht je te lang kunnen ze te veel bloed verliezen tijden de operatie. Als je moertjes met kunstlicht(huiskamer en winterperiode)zitten kan het al eind januari begin februari zijn. Meestal van maart tot mei, mijn Thirza was een laatbloeier, de meeste moertjes waren al loops en zij nog niet dit jaar.Een fret zijn hormonen komen op gang met het lengen van de dagen. Heb net ook op je andere berichtje gereageerd ;)
Afbeelding

miek
Berichten: 0
Lid geworden op: di aug 17, 2010 10:37 am

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor miek » di aug 24, 2010 9:15 pm

weet niet welke omstandigheden ze waren heb ze van de markt nu hebben ze goeie omstandigheden natuurlijk :-)
hebben een mooie kooi en lopen veel vrij rond en worden goed verwend ;-)
ik ben nu wel niet het type dat snel gaat veranderen ze was veel te vriendelijk daarvoor
misschien praat ik x goed na de vaccinatie en zeg ik vriendelijk dat ik misschien toch een specialist wil ik zie wel :-s

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor jeanine » di aug 24, 2010 9:29 pm

Miek, je gaat natuurlijk daar waar je denkt goed te zitten. Vertrouwen in je da is wel belangrijk. Daar je van plan bent om het er op te wagen zou ik mezelf heel goed inlezen. Er staat voldoende info bij medisch. Zorg wel dat je er veel over weet, zo kan je de da ook beter inschatten op haar kennis over dit toch bijzondere huisdiertje. Ik heb ook vertrouwen in mijn da, anderen minder na een slechte ervaring. Ook zij heeft moeten bijleren over fretten en kwam mij onlangs zeggen dat ze bijscholing in Nederland is gaan volgen aan de Unief van Utrecht. Ze is bereidt te luisteren en te onderzoeken als ik denk dit of dat zou kunnen. Na verloop van tijd ken je je dieren zo heel goed dat je alle symptomen vrij vlot kunt melden aan je da, dat maakt het voor hen een stuk gemakkelijker.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Margiet » di aug 24, 2010 9:32 pm

Vaccineren kan idd elke Da, enkel in 't oog houden dat er geen Vanguard gespoten wordt, dat kan uiteindelijk, bij veel pech, leiden tot de dood van je fretje.

Wat dat loops zijn/worden betreft staat alles hier al, wil alleen nog zeggen dat je ook uitzonderingen naar de andere kant kan hebben, ons Noucky was bij Kerst van haar eerste (én tweede) levensjaar al loops. Meestal ruik je het ook wel, hoor, als het stilaan zo ver is. Je moertje gaat echt wel feller en onaangenamer ruiken de dagen ervoor. Maar tegen dan zouden ze ook ongeveer een half jaar zijn als de leeftijd klopt die je Da denkt, dan is castreren al ietsjes minder erg (sommige fretten weten het enkele uurtjes later niet eens meer, andere sukkeltjes zijn 3 dagen van de kaart :( ), zo heb ik er hier ook enkele zitten.

Maar vraag toch ff goed na of je Da de castraties zelf kàn verrichten, bij rammetjes is dat nu niet zo 'n kunst, maar bij moertjes dus wel degelijk wel. Als ze (letterlijk) 1mm teveel laat zitten, zijn ze enkele maanden tot jaren later terug loops en zit je opnieuw met dat risico van beenmergdepressie.
Afbeelding

sah
Berichten: 0
Lid geworden op: wo mar 26, 2008 4:55 pm
Locatie: Gent

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor sah » wo aug 25, 2010 12:49 am

Vannasche (of iets anders gespeld) in Ledeberg (is net over de ring) werd mij aangeraden, ik heb er enkel goed ervaringen mee, maar ik heb nog nooit serieuze problemen gehad...Zij zijn wel gespecialiseerd in fretjes, dat is toch wel wat, eneuh naar t schijnt (maar ook daar heb ik geen ervaring mee) goedkoper dan Thass

Gebruikersavatar
Buda
Berichten: 314
Lid geworden op: zo jul 12, 2009 10:14 pm

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Buda » do aug 26, 2010 1:58 am

ik vind thas niet zo duur. ze doet goed werk. :p
voor buda's inenting 'n tube pasta, sayko's ,echo, verzorging, dag binnen zijn, medicatie, bloedafname en nog wat dingen heb'k 150 euro betaald.
met consultatie by.
vond het niet slecht, m'n ventje is gelukkig.
mja, ik had niet zo'n goed gevoel toendak by vannasche binnenging. maar anderen hier zijn er HEEL content van.
dus je moet maar eens vergelijken. :p
die andere mensen zijn ook lief, daar in gent.. gho hoe noemen ze, die dierenartspraktijk, kga naar daar als inge in't buitenland zit.
gho, kan er niet opkomen. maar moest er nu iets zijn met de fretjes, zou'k toch niet naar daar lopen :o
kzou dan eerder by vannasche gaan. :p


miek, ik heb ne witte fret +) ge moet u daar is mee inhouden die te wassen, die zie soms zo zwart of'm groot is :p
kruipt ook het lieffst van al door't zand en modder +) :p
het is moeilijk typen met een fret om je vinger!
V.vv...v..vVvv..VVV..VOETEEEEN!!!! *mok mok mok*

Sayko ҉ 2/7/'09 - 4/'12 †
Buda ҉ 4/05/'09 - 22/10/'15 †
Indy ҉ 05/'11/2010
Nouky ҉ 1/4/2012

miek
Berichten: 0
Lid geworden op: di aug 17, 2010 10:37 am

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor miek » do aug 26, 2010 10:04 am

ik moet ( weet nog niet hoeveel voor inenting moet nog gaan ) voor consultatie 25 euro voor de eerste fret betalen en 12 euro voor de tweede.
is dit een goeie prijs? ik heb er niet veel verstand van hehe
en bij echt probleem opteer ik voor een andere da hoor :-)
gisteren poging gedaan tot hun leibandje aandoen wat een gekrijs vond clyde niet leuk en toen het eindelijk aan was ontsnapte hij in 1 keer haha
het andere bandje kroop ze na een paar minuten uit dus deze moeten we dichtnaaien.
gelukkig is bonnie niet helemaal wit dan haha ze is wat wit met wat bruin ertussen heb ze nog geen 1x in bad gedaan

Raven
Berichten: 114
Lid geworden op: di okt 04, 2005 11:53 am
Locatie: Antwerp what else?
Contacteer:

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Raven » do aug 26, 2010 10:21 am

en bij echt probleem opteer ik voor een andere da hoor :-)
Miek,
Iedere goede DA houd alle gegevens van uw dieren bij en wanneer u besluit om van DA te veranderen bij een echt probleem of voor een DA met beter kennis i.v.m. fretten kan u dit alles weer teniet doen daar de DA geen voorgeschiedenis kent van uw dier :euh:
Probeer van de eerste keren altijd bij een DA te gaan met de nodige kennis van fretten. :domhoog:
:)

Gebruikersavatar
skiwi
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 652
Lid geworden op: ma feb 16, 2004 7:33 pm
Locatie: Boom
Contacteer:

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor skiwi » do aug 26, 2010 1:27 pm

ik moet ( weet nog niet hoeveel voor inenting moet nog gaan ) voor consultatie 25 euro voor de eerste fret betalen en 12 euro voor de tweede.
pff amaai, als wij dan met 4 fretsels zouden gaan voor een inenting: wat nen dure!

dacht zelf dat ze één visite voor 4 dieren mochten rekenen.

als ze voor een simpele inenting al 2 consults gaan rekenen ... dat vind ik er nu wel over hoor .. daar zou ik toch niet meer gaan.
(zeker niet als ze dan ngo niets van fretsels kent)
Mieke & Tom, sinds kort fretloos.

Gebruikersavatar
Buda
Berichten: 314
Lid geworden op: zo jul 12, 2009 10:14 pm

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Buda » do aug 26, 2010 1:47 pm

lijkt me ook duur, ik betaal 1 consultatie voor m'n twee fretten.
hun eerste entingen waren verschillend, dus moest'k wel twee keer gaan, maar dan zei ze, we pakken buda's enting wat later en sayko's wat vroeger dat ze gelijk kunnen..
maar nu zal het geleidelijker zijn want sayko is ziek en moet wachten met z'n enting. maar hij heeft nog tot januari ofzo,
dus niet zo erg.
het is moeilijk typen met een fret om je vinger!
V.vv...v..vVvv..VVV..VOETEEEEN!!!! *mok mok mok*

Sayko ҉ 2/7/'09 - 4/'12 †
Buda ҉ 4/05/'09 - 22/10/'15 †
Indy ҉ 05/'11/2010
Nouky ҉ 1/4/2012

Gebruikersavatar
Maranweke
Berichten: 327
Lid geworden op: wo sep 27, 2006 10:02 am
Locatie: Zottegem
Contacteer:

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Maranweke » do aug 26, 2010 2:10 pm

Vannasche (of iets anders gespeld) in Ledeberg (is net over de ring) werd mij aangeraden, ik heb er enkel goed ervaringen mee, maar ik heb nog nooit serieuze problemen gehad...Zij zijn wel gespecialiseerd in fretjes, dat is toch wel wat, eneuh naar t schijnt (maar ook daar heb ik geen ervaring mee) goedkoper dan Thass
Inge Thas is idd duurder dan Viviane (Vanassche). Onlangs bij Viviane 110 EUR betaald voor 4 fretsels te vaccineren + nog wa dieetvoeding. Zwieber is in juni een week bij Inge geweest en ok ze heeft zeker ervaring maar ik was tja euh veel geld kwijt :euh:
Afbeelding
Vele knuffels van Woody, Snuffel, Zwieber (2008-2011 RIP), Benji, Spikey en Curly !

Thrypa
Berichten: 0
Lid geworden op: ma apr 26, 2010 12:33 pm

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Thrypa » vr aug 27, 2010 1:40 pm

ik ben nu wel niet het type dat snel gaat veranderen ze was veel te vriendelijk daarvoor
Ja sorry hoor, maar dat zij vriendelijk is wel niet zeggen dat capabel is. Ze komt absoluut onervaren over en de fouten die ze maakt zijn zelf grove fouten (bv steriliseren/castreren is LEVENSBELANGRIJK voor je fret!!). Vindt het een beetje gek dat je vriendelijkheid laat primeren boven de gezondheid van je fretjes. Het is gewoon te belangrijk..

sah
Berichten: 0
Lid geworden op: wo mar 26, 2008 4:55 pm
Locatie: Gent

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor sah » vr aug 27, 2010 8:03 pm

Hoi,
Bij Vanassche was ik dit jaar ongeveer 65 euro kwijt voor de herhaalvaccinatie van mn 3 fretjes (dus consultatie van 3 fretjes + de prijs van hun vaccin)
Zij weet ook echt nog wie mn fretjes zijn (in tegenstelling tot haar hulp, die reeds 2 maal zeer enthousiast en zo snel dat ik er niet kon tussenkomen, Wasabi uit haar bakje heeft gehaald terwijl hij zei "oh wat een schattige pup" en zij hem dus, terecht, een heel hard beet! (mn madam is 7 in januari, dus ik kan me indenken dat ze t niet meer leuk vindt om pup genoemd te worden, zij is enkel klein)
Ik vind het ook wat vreemd dat een da zich vergist tussen sterilisatie en castratie, bij een leek zou je nog aan fout woordgebruik kunnen denken, maar een da weet toch goed wat beide inhouden qua betekenis.

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor jeanine » vr aug 27, 2010 9:29 pm

Ik heb dit reeds in het verleden gezegd, dus herhaling. Vaak gebruikt men de term sterilisatie ook om de operatie in te boeken, bij castratie denkt men aan een kater of ram. Bij sterilisatie aan poes en moertje. Mijn da sprak ook van sterilisatie en toen ik een opmerking maakte zei ze dat dit zo opgeschreven werd om er meer tijd voor vrij te maken en ze wel degelijk ging castreren bij het moertje. Achteraf lagen de baarmoeder en eierstokken netjes op een schaaltje om me te laten zien dat alles er uit was gehaald. Best nadrukkelijk vragen of ze alles gaan verwijderen ook de eierstokken. Het is en blijft echt wel fijn werk leveren en vraagt voldoende vakkennis. Na de gelukte operatie van Louisa had ik meer vertrouwen in mijn da. Het is wel bang afwachten geweest toen ;)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor Margiet » vr aug 27, 2010 10:36 pm

Ik wou daarstraks al hetzelfde antwoorden, Ine schrijft het ook op als sterilisatie, kwestie inplannen van tijd. Maar ze weet gelukkig wel degelijk als het om een moertje gaat en dat er zo mogelijk nog wat meer "precizie-werk" ;) bij komt kijken!! :domhoog:
Afbeelding

miek
Berichten: 0
Lid geworden op: di aug 17, 2010 10:37 am

Re: nieuwe eigenaars met vragen

Berichtdoor miek » vr aug 27, 2010 10:38 pm

steriliseren komt van mij hoor niet de da ik heb het fout gezegd om zoals jeanie aangeeft je de term castreren bij man gebruikt


Terug naar “Opvoeding, Huisvesting, Verzorging....”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten